radyobir
radyobir

"Gazze'deki direniş, İsrail ordusunun imajını yok etti"

Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, 'Gazze'deki direnişin İsrail ordusunun imajını yok ettiğini' ifade etti.

19 Mayıs 2021 08:53 | Kategori: Ortadoğu

Hamas'ın şu an yurt dışı sorumluluğunu yürüten eski Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, El-Aksa televizyonuna yaptığı açıklamada, "Gazze direnişi, Kudüs ve Mescid-i Aksa için zafer kazandı" dedi.

Bugünden sonra kimsenin 'başarısızlığa uğrayan düşman üzerine bahis oynayamayacağını' ifade eden Meşal, şunları kaydetti: "Gazze'deki direniş siyonist ordunun imajını yok etti. Gazze ve Kudüs'teki halkımız intifada ruhunu yeniden canlandırdı ve Gazze, Kudüs zaferiyle imkansızı mümkün kıldı."

Batı Şeria ve İsrail topraklarında isyanların devam etmesi gerektiğini söyleyen Meşal, bunun mümkün ve gerekli olduğunu vurguladı.

İsrail'in başarısız olduğunu ve Gazze'deki hedeflerine ulaşamadığını kaydeden Meşal, İsrail'in Gazze'deki direniş karşısında başarısızlığa uğramasının ardından bir 'galibiyet imajı' arayışında olduğunu ifade etti.

Gazze Şeridi'ndeki grupların, haftalarca ve aylarca sürecek bir savaşa karşı kendisini hazırladığını aktaran Meşal, buna rağmen İsrail'in dayanamayarak savaşı durduracağını öne sürdü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI