radyobir
radyobir

"Trump'ın iyileşmesini istiyoruz"

Venezüella lideri Nicolas Maduro, 'iki ülke arasındaki kötü ilişkilere rağmen' ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüsten kurtulmasını dilediğini söyledi.

05 Ekim 2020 08:11 | Kategori: Dünya

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Twitter hesabından yayınlanan sağlık brifinginde çeşitli açıklamalarda bulundu. 

ABD Başkanı Donald Trump ile eşinin koronavirüse yakalanmasına değinen Maduro, "Kimsenin enfekte olmasını istemiyoruz, Venezüella düşmanı ABD Başkanı ile insani dayanışmamızı ifade ediyoruz ve iyileşmesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.



Venezüella ile ABD arasındaki ilişkiler, muhalefet kontrolündeki Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun Başkan Maduro'yu yeniden iktidara getirmek amacıyla kendisini geçici devlet başkanı ilan ettiği zaman yeni bir krize girmişti. Amerika Birleşik Devletleri ve Batı ülkelerinin çoğu Guaido'yu desteklerken, Rusya, Çin, Türkiye ve diğer ülkeler Maduro'yu desteklemişti. 

ABD ayrıca, Venezüella'ya yönelik bir dizi ekonomik yaptırım uygulamıştı.

Maduro'dan Sputnik V açıklaması
Rusya'nın koronavirüs aşısı 'Sputnik V' ile ilgili de konuşan Maduro, oğlu Nicolas Ernesto Maduro Guerra ve kız kardeşi Maria Teresa Maduro'nun yanı sıra Cumhurbaşkanının da Rus koronavirüs aşısını alacağını söyledi. Venezüella'ya Sputnik V aşısının ilk Partisi cuma günü teslim edilmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI