radyobir
radyobir

ABD'de maske kuralı gevşedi

ABD'nin salgın ile mücadele kurumu ve Başkan Joe Biden, ülke nüfusunun yarıdan fazlasının aşılanmasının ardından tam doz aşı olan herkesin açık havada faaliyetlerinde maskelerini çıkarabileceğini belirterek maske kurallarını gevşetti.

28 Nisan 2021 08:01 | Kategori: ABD

Aşı olmayanlara aşılarını olma çağrısı yapan Biden, kamusal alanlarda maske takmaya devam etmenin gerektiğini ifade etti.

Sürekli maske takılması salgının yayılmasını önlemede en etkin yöntem olarak görülüyor.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne (CDC) göre ülkedeki 140 milyon kişi, yani yetişkinlerin yarısından fazlası en az bir doz koronavirüs aşısı oldu. ABD'deki yeni vaka sayısı geçen hafta %16 düştü.

Biden, dün yaptığı konuşmada "Hepiniz sayesinde müthiş ilerleme kaydettik" dedi ve koronavirüs vaka sayısının "ciddi şekilde" düştüğünü belirtti. Biden, yaşlılar arasında koronavirüs kaynaklı can kayıplarının %80 azaldığını kaydetti.

Biden, "Aşı olduysanız, hem açık havada hem de kapalı alanlarda daha fazla şeyi daha güven içinde yapabilirsiniz" dedi ancak maskelerin kalabalıkta ve stadyum etkinliklerinde hala takılması gerektiğine dikkat çekti.

CDC, koronavirüs aşılarının her iki dozunu da yaptıran Amerikalıların, restoranlarda farklı haneden arkadaşlarıyla güvenle yemek yiyebileceklerini ve tamamen aşılanmış ve aşılanmamış insanlardan oluşan küçük ölçekli görüşmelere katılabileceklerini açıkladı.

CDC, geçit törenleri ve spor etkinlikleri gibi kalabalık açık hava etkinlikleri ve kuaför, alışveriş merkezleri, sinema salonları ve ibadethaneler gibi kapalı mekanlarda da tamamen aşılanmış kişilerin maske takmaya devam etmesini tavsiye etti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI