radyobir
radyobir

TALİBAN'A DARBE

Afgan güçleri tarafından Taliban'a karşı düzenlenen operasyonlarda, 37 militan ile 3 Afgan askeri yaşamını yitirdi.

16 Temmuz 2014 09:43 | Güncelleme :16 Temmuz 2014 14:05 | Kategori: Asya Pasifik

Taliban militanları

Afganistan’ın Pakistan sınırındaki Host kentinde Afgan güçleri tarafından Taliban’a yönelik düzenlenen operasyonda 30 militan etkisiz hale getirildi.
Afganistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Host kentinin Caci Meydan ilçesinde gerçekleşen operasyonda çok sayıda ağır ve hafif silahlar da ele geçirildi.
30 militanın etkisiz hale getirildiği ifade edilen açıklamada, bu operasyon sonucunda Caci Meydan ilçesindeki Taliban’ın merkezlerinin kapatıldığı bildirildi.
Savunma Bakanlığı, ülke genelinde yapılan operasyonlarda, 3 Afgan askerinin öldüğünü belirterek, Taliban tarafından Afganistan’ın değişik bölgelerinde yol kenarına yerleştirilen 31 bombanın etkisiz hale getirildiğini bildirdi.  
Öte yandan, Afganistan Kandahar kentinin Meyvend ve Şahvelikot ilçelerinde Taliban’a yönelik düzenlenen operasyonlarda 7 Taliban üyesi öldürüldü, 2'si de yaralandı.
Taliban henüz Afgan güçleri tarafından gerçekleşen operasyonlarla ilgili açıklama yapmadı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI