radyobir
radyobir

Alman ordusu biralarını da geri götürüyor

Alman ordusunun Afganistan'dan çekilme sürecinde askerlerin alkol kullanması yasaklanırken alınan karara göre, 65 bin kutu bira da ülkeye getirilecek.

08 Haziran 2021 06:37 | Kategori: Asya Pasifik

Afganistan'dan çekilme sürecinde Alman ordusu askerlerine konulan alkol yasağı nedeniyle Berlin, litrelerce birayı da ülkeye taşıyor.

Der Spiegel'de yer alan habere göre yaklaşık 20 bin litre bira, 340 şişe şarap ve sekt (köpüklü şarap) ve belirtilmeyen miktarda shandy, Almanya'ya geri yollanıyor.

Afganistan'daki Alman ordusu birliklerinin komutanı Tuğgeneral Ansgar Meyer, yaptığı açıklamada askerlere, ülkeden çekilmenin son aşamasında alkol yasağı konulduğu bilgisini verdi. Kararın, askerleri hedef alabilecek saldırılara karşı tedbir amacıyla alındığı belirtildi.

Operasyon Komutanlığı'nın açıklamasında ise, askerlerin, kullanılamayacak olan bu alkolü yasal ve dini gerekçelerle yerel kuvvetlere satmasının da yasak olduğu kaydedildi.

Almanya, nisan ayında Afganistan’dan askerlerini 4 Temmuz itibariyle geri çekme kararı almıştı.

Almanya'nın Afganistan'da yaklaşık 1100 askeri bulunuyor.

ABD yönetimi, NATO misyonu çerçevesinde 20 yıldır güç bulundurduğu Afganistan'dan 1 Mayıs itibarıyla çekilmeye başlayacağını, çekilmenin 11 Eylül 2001 saldırılarının 20. yıl dönümüne kadar tamamlanacağını açıklamıştı.

NATO üyesi ülkelerden Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya, Belçika, Macaristan gibi ülkeler ABD'nin kararını takip edeceğini ve Afganistan'dan çekileceğini açıklamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI