radyobir
radyobir

Fransa'da "Korona kartı" uygulaması kabul edildi

Fransa'da sağlık acil durumunun sonlanmasını ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) 'sağlık kartı' uygulamasını içeren yasa tasarısı parlamentoda kabul edildi.

28 Mayıs 2021 09:09 | Güncelleme :28 Mayıs 2021 09:31 | Kategori: Avrupa

Fransa’da Ulusal Meclis'te salı günü yapılan oylamada kabul edilen yasa tasarısı, bugün de Senato'daki oylamada onaylandı.

Yasa, ülkede geçerli olan acil sağlık durumunun 1 Haziran’dan itibaren kademeli geçiş dönemiyle 30 Eylül’de sona erdirilmesinin yanı sıra tartışmalı Kovid-19 sağlık kartı uygulamasını içeriyor.

Uygulama, toplu etkinliklere katılmak için negatif Kovid-19 testi sonucu veya aşı belgesi ya da virüse yakalandıysa iyileştiğini gösteren bir belge beyan etmeyi zorunlu tutuyor.

Kovid-19 sağlık kartı uygulaması, 30 Eylül’e kadar geçerli olabilecek, sadece mesafe, maske ve hijyen önlemlerinin alınamadığı toplu etkinliklerle sınırlanacak.

Uygulama, kişisel özgürlükleri kısıtladığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

Diğer yandan muhalefetteki sol partiler, hükümete muğlak dayanaklarla önemli yetkiler verdiği gerekçesiyle yasayı Anayasa Konseyi'ne taşıyacağını duyurdu.

Fransa'da Halk Sağlığı Kurumu'nun 26 Mayıs verilerine göre, ülkede 5 milyon 621 bin 696 kişide Kovid-19 tespit edildi, virüs nedeniyle 109 bin 52 kişi yaşamını yitirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI