radyobir
radyobir

İsrail erken seçime gidiyor

İsrail bütçenin tanınan sürede parlamentodan geçememesi nedeniyle Mart ayında erken seçime gidecek. Başbakan Benjamin Netanyahu iki yıl içinde dördüncü defa yapılacak olan seçimlerde yeni sorunlarla karşı karşıya kalacak.

23 Aralık 2020 09:45 | Kategori: Dünya

Koronavirüs salgınına karşı takındığı tutum nedeniyle seçmende öfke yaratan Netanyahu ayrıca yolsuzlukla yargılanıyor. İsrail tarihinde ilk defa bir başbakan görev başındayken yolsuzlukla yargılanmış oluyor.

İsrail'in en uzun süre görev yapan lideri olan Netanyahu, seçimlerde yeni bir rakip olan sağcı Gideon Saar ile mücadele edecek. Netanyahu'nun Likud partisinden ayrılan Saar, dün yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre Netanyahu ile başa baş gittiğini gösterdi.

Herhangi bir suça karıştığını reddeden Netanyahu, Nisan 2019'dan bu yana yapılan ve net bir kazanan ortaya koyamayan üç seçimin ardından Mayıs ayında merkez siyasetçi Benny Gantz ile koalisyon hükümeti kurdu.

Koalisyon anlaşması, kabinede savunma bakanı görevini üstlenen Gantz'ın başbakanlığı Kasım 2021'de devralacağı bir görev değişimine dayanıyordu. Seçimlere gidilmesi görev değişiminin gerçekleşmeyeceği anlamına geliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI