radyobir
radyobir

Kocaman: "İhtiyacımız olan galibiyeti almaktı!.."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman: "Güzel olan tek şey, çok ihtiyacımız olan galibiyeti almaktı. Bu sıkıntılı süreçte benim için tahminimin ötesinde olan, Vardar'a elenmemizdi. Hesaplaşma yeri saha olduktan sonra hepimiz zarar görüyoruz."

28 Ağustos 2017 11:28 | Kategori:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ihtiyaç duydukları galibiyete ulaştıklarını söyledi. 

Kocaman, Süper Lig'de 2-1 kazandıkları Gençlerbirliği maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında, şiddetle galibiyete ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Bu sonucu almanın getirdiği güzellikten başka, oyunda kendi adımıza çok doğru ve güzel şeyler yoktu. Güzel olan tek şey, çok ihtiyacımız olan galibiyeti almaktı. İhtiyaç duyduğumuz skoru elde edene kadar daha doğru oyun oynadık. Gençlerbirliği, doğal olarak tüm oyun kurgusunu dengemizi bozmak adına uzun toplara kurmuştu." diye konuştu.

Rakibin eksik kalmasının işlerine geldiğinin altını çizen Kocaman, "İkinci yarıda daha önce çok daha iyisini yapabildiğimiz pek çok şeyi yapamadık. Daha seri şekilde eksik rakibin üstüne gitmek ve onları tamamen oyundan düşürmek zorundaydık. Bunu 3-4 pozisyon dışında yaptığımız söylenemez. Öne geçmeyi bu şekilde başardık. Öne geçtikten sonraki süreç, Vardar maçından sonraki sürecin etkileriyle geçti. Mutlak kazanma ihtiyacı, öne geçmenin yarattığı durumu koruma kaygısı, fiziksel olarak düşüş, aynı zamanda kesinlikle ve kesinlikle doğru oyundan uzaklaşmak, Gençlerbirliği'ni oyunun içinde tuttu. Pozisyon verdiğimiz söylenemez ama birkaç maçtır üzerimizde gezinen gerilim hali çok net şekilde gözüktü." değerlendirmesini yaptı. 

Kocaman, bir gazetecinin, gol sonrası tüm takımın bir araya geldiğini hatırlatması üzerine ise şunları söyledi:

"Aslında maçın gidişatına damga vuran olay, gol sevinciydi. Ozan'ın attığı golle öne geçmeyi başardıktan sonra takımın verdiği tepkiyi bu gerilime bağlıyorum. Bir geçiş dönemi olacak, bunu her zaman söyledim. Bu, birkaç zaman daha sürecektir. Bu arada tek beklentim sonuçların bize yardım etmesiydi ama etmedi. Bu sıkıntılı süreçte benim için tahminimin ötesinde olan, Vardar'a elenmemizdi. Şu anda takımın üzerinde ciddi bir gerilim var. Rakip 9 kişi kaldıktan sonra 4 kişi önde, 4-5 kişi geride doğru oyundan uzak oynadık. Çok daha güçlü rakiplere karşı oynadığımız hazırlık maçları dahil bu durum yoktu. Bunu zihinsel duruma bağlıyorum. Golden sonraki görüntü büyük ihtimalle gerilimin dışa vurumuydu."

"Taraftarımız biraz fazla tepki gösteriyor"

Aykut Kocaman, Ozan Tufan'ın başta olduğu 3-4 futbolcuya taraftarların gösterdiği tepkiyle ilgili, "Bu oyuncular özellikle içeride oynadığımız maçlarda zor ve sıkıntılı anlar geçiriyor. Herhangi bir şekilde hata yaptıklarında taraftarımız biraz fazla tepki gösteriyor. Anlıyorum, geçmişten kalan pek çok şey var ama hesaplaşma yeri saha olduktan sonra hepimiz zarar görüyoruz." ifadelerini kullandı. 

Vardar maçında turu geçme şansını zora soktukları andan itibaren taraftarın verdiği tepkiye, Ozan'ın, mücadelesiyle mükemmel bir karşılık verdiğinin altını çizen Kocaman, şöyle devam etti:

"Tüm oyunculara yapmalarını söylediğimiz bir tepki. Sahada hiçbir şekilde mücadeleden kaçmadı, topu taşımaya, gol pozisyonuna girmeye ve geri dönüp top kesmeye çalıştı. Bir sporcunun vermesi gereken tepki budur zaten. Ozan, benim de ondan beklemediğim kadar olumlu bir tepki verdi. Başardığı için çok mutluyum çünkü gerçekten çok yetenekli bir oyuncu. Ülkemizde az sayıdaki iki yönlü orta saha oyuncularından birisi. Ancak bunları sergileyecek ortamı bulduğunu söylemek çok da mümkün değil."

Kocaman, kendisini eleştirenlere saygılı olduğunu dile getirerek, "Şunu net söyleyebilirim, maalesef yanılacaklar. İlerleyen zamanda görecekler ki bu takım daha doğru yapmaya başlayacak. Doğruda ısrar etmeye başlayacak. Taraftarımızdan bir kısmının karşı olduğu şeyleri zaman zaman göze alarak yapacağım. Bu benim sonumu hazırlayacaksa da bildiğimi yapacağım. Çeşitli nedenlerden dolayı mümkün olduğu kadar izleyici değilim ama bu haberleri almadığım anlamına gelmiyor. Bu sevgili arkadaşların bir kere daha yanılacaklarını söylüyorum. Art niyetlere devam etsinler. Yorumculuğun dışına taşan kötü niyete devam etsinler. Herkese saygılı davranarak ve Fenerbahçe'yi temsil ettiğimi bilerek devam edeceğim." değerlendirmesinde bulundu.  

Futbolcuları Josef De Souza'nın transferiyle ilgili de görüşlerini açıklayan Kocaman, "Şu an net bir bilgi veremem çünkü net bilgim yok. Maçtan çıktık, henüz kimse bana bir bilgi vermedi. Ben de bekleyip göreceğim. Kendisi de teklife olumlu görüş belirtti. Şartlar oluşursa, Fenerbahçe'nin ve oyuncunun menfaatleri bir araya gelirse buna karşı çıkmanın bir anlamı yok." diye konuştu.

Giuliano ve Soldado'nun da performanslarına değinen Kocaman, şunları kaydetti:

"Belki son 15-20 dakika çok yoruldular. Bir değişiklik yapmak istemedim çünkü maç ritmi ve birbirlerini tanımalarını istedim. Genel olarak takıma faydalı olacaklarını biliyorum. Bugün de o izleri verdiler. Henüz bütünlük sağladığımızı söyleyemem. Bu olmayan bütünlük içinde iki farklı oyuncunun bir anda uyumlu olması da mümkün değildi. Uyumsuzluk vardı ama genel kaliteleriyle takıma çok şey katacaklarını düşünüyorum."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI