radyobir
radyobir

Meşhur bilimkurgu 30. yaşını kutluyor

The X-Files hayranları, ikonik bilimkurgu dizisinin 30. yıldönümünü kutluyor.

12 Eylül 2023 02:48 | Kategori: ABD

Dizide David Duchovny'yle Gillian Anderson, paranormal ve doğaüstü olaylarla ilgili çözülmemiş vakaları araştıran FBI ajanlarını canlandırıyordu. 

1993'teki prömiyerinin ardından The X-Files, toplam 11 sezon yayınlanmış, 1998 ve 2008'de de devam niteliğindeki iki sinema filmi çekilmişti.

"En iyi FBI ajanları"

The X-Files'ın Fox'ta yayımlanmasının üstünden 30 yıl geçerken, Chris Carter'ın yaratıcısı olduğu bilimkurgu dizisinin hayranları, bu dönüm noktasını kutlamak için Twitter'a akın etti. 

Bir Twitter kullanıcısı "X-Files'ın 30 yılı, en iyi FBI ajanlarının 30 yılı: Mulder ve Scully" diye yazdı.

@billyjarrettugh isimli kullanıcıysa Gillian Anderson'ın karakterinin kendini tanıttığı görüntüyü paylaşarak Scully ve Mulder'ın ilk tanışmasını hatırlattı.

Dizinin bir diğer hayranı, paylaştığı videoya not düşerek The X-Files'ın "şimdiye kadar yapılmış en iyi dizi" olduğunu ifade etti.

Bir Twitter hesabı da dizinin ilk fragmanını paylaşarak şöyle yazdı:

1993'ün sonbaharında FOX'un yeni dizisi için yayımlanan ve her şeyi sonsuza dek değiştirecek ilk fragman. 30 yıl önce bu gece, The X-Files için son rötuşlar yapılıyordu.

Chicago'daki DePaul İletişim Fakültesi'nde Medya ve Popüler Kültür Profesörü olan ve hayran çalışmaları konusunda uzmanlaşan Paul Booth, "X-Files teriminin kendisi, 'Işınla beni Scotty' gibi bir şey haline geldi" diyerek ekledi:

Gizli belgelerden X-Files olarak bahsetmek popüler kültürün bir parçası oldu.

The X-Files, büyük ölçüde FBI ajanları Mulder ve Scully'nin etrafında dönüyordu. Konu, dizinin süregelen mitolojisinin çekirdeğini oluşturan uzaylı ve UFO'ların araştırılmasının yanı sıra "Haftanın Canavarı" olarak bilinen, bölümlerin merkezinde yer alan çeşitli yaratıklar ve gizemler arasında gidip geliyordu.

Bir inanan, bir şüpheci

Mulder'ın inanan, Scully'ninse şüpheci olarak konumlandırıldığı dizide izleyiciler, çoğu zaman ürkütücü hikayelerin yanı sıra iki ajanın ilişkilerinin doğasına dair sorular da dahil olmak üzere, zorlayıcı karakter dinamikleriyle karşılaşmıştı. 

Kuzey Carolina'daki Appalachian Eyalet Üniversitesi'nde kıdemli öğretim görevlisi Don Presnell, "20. yüzyılın son 10 yılıydı, bu yüzden tüm o yüzyılın sonunun belirsizliği vardı" diyerek, dizinin çekiciliğinin ilk yayımlandığı dönemle bağlantılı olduğunu ifade etti.

Yeniden çekilebilir

Mulder ve Scully, ikonik bir ikili olmaya devam ederken, Amerikalı sinemacı Ryan Coogler'ın X-Files'ı yeniden çekeceğine dair haberler de dolaşıyor. Ancak bunun nasıl şekil alacağı henüz belli değil. 

Bununla birlikte, hem eleştirmenlere hem de hayranlara göre X-Files'ın yıllarca yaşayacak bir seri olduğu olduğu açık.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI