radyobir
radyobir

PİMAŞ SATILIYOR

Enka Grubu, yapı sektörünün en çok bilinen firmalarından olan ilk PVC borunun üreticisi ve ayrıca Pimapen'in yaratıcısı Pimaş'ı satma kararı aldı. Pimaş'ta Enka'nın sahip olduğu yüzde 81.2 oranındaki hisse 57.67 milyon lira karşılığında Deceuninck'e satılacak.

25 Ağustos 2014 10:35 | Güncelleme :25 Ağustos 2014 10:45 | Kategori: Şirketler

Şirketin KAP açıklamasına göre, devir işlemi Türkiye ve Rusya'daki rekabet kurullarından alınacak izinlere tabi olacak.

İLK PVC BORUYU YAPTI

1963 yılında PVC boru üretmek amacıyla kurulan PİMAŞ Türk yapı sektöründeki en önemli firmalardan. Çünkü O zamana kadar gerek içme suyu getirmek için gerek sıhhi tesisat borusu olarak veya sulama yapmak amacıyla kullanılan borular asbest veya demirden yapılıyordu. Ancak bunlar ağır, taşıması ve döşenmesi zaman alan, tamiri zor ve sağlık açısından olumsuz borulardı. PİMAŞ’ın PVC boruları Türkiye’de imal etmeye başlaması ile, hem köylere hızla içme suyu getirmek mümkün oldu hem de binalarda sıhhi tesisat işleri çok daha kolaylaştı. Hatta PVC borular PİMAŞ adı ile anılmaya başlandı ve jenerik isim oldu.

PİMAPEN'İN ÜRETİCİSİ

PİMAŞ'ın herkes tarafından bilinen bir diğer ürünü ise 1982 yılında piyasaya sürdüğü ilk PVC pencere sistemi, yani PİMAPEN oldu. PİMAŞ,  1988 yılına kadar pazara tek başına hakim oldu. Arkasından bir çok firmanın pazara girmesiyle dev bir PEN sektörü doğdu. PİMAŞ, halen PİMAPEN markasıyla yurt dışında 30’dan fazla ülkede 600’ün üzerinde üretici bayisi ile hizmet veriyor.

TÜRKİYE'DE ÜÇÜNCÜ ŞİRKETİNİ ALIYOR

Avrupa'nın en büyük PROFİL şirketi olan Belçikalı Deceuninck, Türkiye'ye 2000 yılında Ege Profil'i alarak girdi ve Ege Pen Deceuninck markasını yarattı. Şirket 2005 yılında da Sabancı Grubu'ndan Winsa’yı satın almıştı. Deceuninck 77 yıllık bir firma. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI