radyobir
radyobir

Rusya'nın en tok bölgesi

Rusya Federasyonu cumhuriyetlerinden Başkurdistan, halkı gıda bolluğu yaşayan ve her bir sakininin temel gıda paketine sahip olduğu Rusya'nın beş bölgesi arasında yer alıyor.

29 Mayıs 2014 11:37 | Kategori: Kafkaslar

Başkurdistan’ın başkenti Ufa Belediyesi, internet sitesinden yaptığı açıklamada, cumhuriyetin Moskova, Moskova Bölgesi, Tümen Bölgesi ve Habarovsk Krayı ile birlikte "bölgelerin gıda erişimi düzeyi” listesinin tepesinde yer alıyor. Liste, Rusya Ulusal Ekonomi Akademisi Tarım Araştırmaları Enstitüsü bilim adamları ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Kamu Yönetimi Dairesi tarafından hazırlandı.Bilim adamları bölgeleri, uluslararası uygulamada kabul edilen ve Rusya’da bugüne kadar neredeyse kullanılmayan bir dizi kritere göre değerlendirdi. Ufa Belediyesi’nin açıklamasında, "Araştırmada, bölgelerin kendi gıda ihtiyacını karşılama düzeyinin yanı sıra çeşitli kategorilerden yerel halkın gıdaya fiziksel ve ekonomik erişim düzeyi dikkate alındı. Uzmanlar, normal yaşam için gerekli gıda sepetinin maliyeti ile sakinlerin ortalama gıda harcamalarını ilişkilendirdi” denildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI