radyobir
radyobir

Rusya'nın hastane saldırısında en az üç kişi öldü

Rus füzesi gece geç saatlerde sivil hedefe yönelik saldırıda hastanenin bir bölümünü yerle bir etti

23 Kasım 2023 12:42 | Kategori: Avrupa

Ukrayna acil servisleri, Rus füzelerinin ülkenin güneyindeki bir hastaneyi vurmasının ardından en az üç kişinin öldüğünü ve 8 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Igor Klimenko daha önce yaptığı bir açıklamada, füzelerin salı günü geç saatlerde Selydove kasabasındaki hastanenin iki binasına isabet edip hasar verdiğini söylemişti.

Klymenko açıklamasında, yetkililer saldırıdan kaynaklanan hasarı değerlendirirken can kayıplarının artabileceği uyarısında bulunmuştu.

Acil servisler çarşamba günü, durmaksızın çalışarak kalıntıları ayıklayan kurtarma görevlilerinin saldırıdan 24 saat sonra enkazı temizlemeyi tamamladıklarını açıkladı. Binanın bir bölümünün tamamen çöktüğü belirtildi.

Devlet Acil Durum Servisi, Telegram'da "Hastane binasının enkazından bir ceset daha çıkarıldı" diye yazdı.

Füze saldırısında toplam üç kişi hayatını kaybetti.

Saldırıda en az 8 kişi de yaralandı.

Salı günü hastaneye yapılan saldırıdan birkaç dakika sonra bir başka füze saldırısında bir kömür madeni hedef alındı.

Saldırıda bir işçi hayatını kaybederken 39 madenci de saldırının etkisiyle yeraltında mahsur kaldı.

İçişleri Bakanı Klimenko, işçilerin yüzeye çıkarıldığını ve güvende olduklarının teyit edildiğini söyledi.

Büyük ölçüde Rusya işgali altındaki Donetsk bölgesinde yer alan Selydove kasabası bir hafta önce de füze saldırısına hedef olmuştu. Bu saldırıda güneydeki kasabada bir apartman vurulmuştu.

Rusya hastaneye saldırısıyla ilgili bir açıklama yapmadı ve tam kapsamlı Ukrayna istilası sırasında sivillerin yaşadığı binaları vurduğu yüzlerce saldırı hakkında nadiren konuşuyor.

Rusya yanlış bir şekilde sadece askeri altyapıyı hedef aldığını iddia etse de Vladimir Putin'in güçleri kasıtlı olarak sivilleri hedef alıyor ve sık sık düzenlediği hava saldırılarında yüzlerce kişiyi öldürdü.

Sık sık yapılan füze saldırıları ve bombardıman, binlerce kişinin Rus güçlerinin halihazırda askeri pozisyonlarını sağlamlaştırmaya çalıştığı Bahmut ve Avdiyivka gibi savaşın sıcak noktalarından kaçmasına neden oldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI