radyobir
radyobir

Sinema sektöründe şok!..

Türkiye sinema endüstrisinin köklü şirketlerinden Fida Film ve bağlı şirketi Tiglon İletişim mali darboğaza düştü.

06 Haziran 2014 09:47 | Güncelleme :06 Haziran 2014 13:14 | Kategori: Şirketler

Her iki şirket için iflas erteleme talebinde bulunuldu. Fida Film, yapımcılık, film ithalatı, sinema reklamcılığı ve film dağıtımında faaliyet gösteriyordu. Fida, Tiglon’u 2011’de bünyesine katmıştı. Fida’nın yapımını üstlendiği filmler arasında rekor izleyiciye ulaşan AROG, Yahşi Batı, Nefes, Av Mevsimi, Kabadayı, Çanakkale 1915 gibi onlarca film yer aldı. Tiglon ise Recep İvedik gibi birçok önemli filmin dağıtımcısı olarak faaliyet gösteriyordu.  

1965 YILINDA KURULDU

İflas erteleme talebinde bulunululan Fida Film ve Tiglon İletişim için mahkeme dosyayı bilirkişiye teslim etti. Hazırlanacak rapor sonrası tedbir kararının verilip verilmeceği karara bağlanacak. 1965’te kurulan Fida Film ve bağlı şirketi Tiglon İletişim Sistemleri Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. için mahkemeye iflas erteleme başvurusu geçtiğimiz 26 Mayıs günü yapıldı. Şirketin dosyası İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde bulunuyor. 

ŞİRKETLER BORCA BATIK

Her iki şirket için yapılan başvuruda, şirketlerin borca batık durumda olduğu kaydedildi. Mahkemenin tedbir kararı vermesi durumunda, şirketler alacaklılara karşı korumaya alınmış olacak. Mahkeme, başvuru dilekçesinde sıralanan durumların oluşup oluşmadığının tespiti için bilirkişi raporu hazırlatılması kararı aldı; dosya bilirkişi heyetine teslim edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI