radyobir
radyobir
 PALME'Yİ DERİN GÜÇLER ÖLDÜRDÜ

İsveç'te sanırım uzun yıllar kaldınız… Orada ne işle uğraştınız? Ve şu an ne işle meşgulsünüz?
İsveç'te ne kadar süre kaldığıma gelince 13 yıl kaldım. 1978-1991 yılları arası. Bu arada orada Pizzeria restoran işiyle meşgul oldum. Ülkem Türkiye'de 1996 yılından beri bay-bayan giysileri satıyorum.
'Olof Palme' cinayete kurban gittiğinde, İsveç'te yaşıyordunuz yani… O zaman size şunu sorayım… O olayda bildiğim kadarıyla; Türkler, Kürtler, İsveç'in kendi vatandaşları da dahil, bir çok kişi hedef gösterilmiş ve suçlanmıştı… Bu konudaki sizin görüşünüz ne, az-çok hatırlarsınız belki?
Hatırlamaz olur muyum? O iş göründüğü gibi değil bana göre. Size kısaca kendi fikrimi belirteyim… Bana göre, 'Olof Palme'yi İsveç'in asıl politikasını belirleyen kendi derin güçleri öldürdü. Bunun yapıldığına dair, birçok işaret vardı o günlerde. Sebebine gelince… İsveç, o yıllarda ABD-Wietnam savaşını Uluslararası arenada kendini 'Devlet' olarak markalaştırmak için çok iyi kullandı. ABD Askerlerine; 'savaşa gitmeyin İsveç'e iltica edin' dedi. Göstermelik olarak ABD'ye kafa tuttu. Wietnam haklının yanında yer aldı. Bu sayede üne kavuştu İsveç. Dünya'da insan haklarını savunan, ezilen milletlerin, ezilen insanların yanında, onların tek güvencesi olan ülke imajını yakaladı. Bu unvanı da uluslararası arena da kabul gördü. Ardından en demokratik devlet vb. gibi unvanları da aldı. İşte tam o sırada; 'Olof Palme' markası İsveç'in elde ettiği bu imajına ciddi gölge düşürdü. Ardından, adını yukarıda zikrettiğim o güçler tarafından işlenen bir cinayete de kurban gitti…


YUKARI