radyobir
radyobir
 ACI HİSSETMEDİM

Acı çektiniz mi? Neler hissettiniz, o olayları yaşarken?
Acı çektim mi? İşkenceler acı hissi uyarmak için yapılır. Onlar bunun için yaptılar, fakat orada acı falan hissetmedim. O acımasızlıklarına rağmen, sanki daha çok ben acıdım onlara, merhametsizliklerinden, insana karşı içlerinde hiç olmayan sevgisizlikleri için. Ne bileyim, acıyor insan işte; insanlığın yüz karası işlemleri uygulamağa çalışan o insanlara bile!
Orada sizin üzerinizde yapılan bu işler bir deney miydi sizce. Basından takip ettiğimiz, okuduğumuz kadarıyla biliyoruz ki, bu tür olaylar gizlilik içinde yapılıyor, oradan çıkan biri bu gizliliği bozar, buna müsaade edilmez sanırım
Deneye tabi tutulma gibi bir durum yok. Yaşadığın müddetçe denek olarak ta kullanılma gibi bir durum var. İşkenceler esnasında kurbanın vücut organlarındaki gelişmeler, değişmeler, gerilemeler anı anına tespit ediliyor. Bu operasyonlar ulu orta yapılabilir mi? Tabii ki hayır. Büyük bir gizlilik içerisinde yapılıyor.
Peki… Nasıl bırakıldınız… Ya da işkence hücrelerinden çıktınız?
29 Nisan 1991'de gözaltına alındım, 21 Mayıs 1991 de mahkemece serbest bırakıldım. 6 ay sonra, 27 Ekim 1991 de İsveç'ten ayrıldım. İsveç'ten ayrılma nedenim; İsveç kamuoyunda konunun gündeme gelme ihtimalinin çok az olduğunu, hatta neredeyse hiç olmayacağını düşünmemden kaynaklıydı. O halde kendimi güvene almalıydım.


YUKARI