radyobir
radyobir

"ABD ve Ukrayna, Rusya'yla görüşmelere hazır"

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) eski danışmanı Emekli Albay Douglas McGregor, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in, Kiev'in Moskova'yla barış görüşmelerine başlamaya hazır olduğu izlenimini oluşturma konusunda anlaştıklarını belirtti.

12 Kasım 2022 07:33 | Güncelleme :12 Kasım 2022 08:41 | Kategori: ABD

YouTube kanalı Judging Freedom’a konuşan McGregor, "Bence Sullivan, Zelenskiy’den kibar olmasını ve işe yaramazsa bile Kiev’in görüşmeleri istediği yanılsamasını oluşturmasını istedi” dedi.

McGregor, Kiev bilinçli olarak barışçıl çözümü 'öldüren' şartlar öne sürdüğünü dile getirdi.

Zelenskiy dünkü açıklamasında, Rusya’nın Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tanıması ve sağlaması, BM Anlaşması’na saygı göstermesi, tüm zararı tazmin etmesi, savaş suçu işleyen tüm Rus askerleri cezalandırması ve bu olayların bir daha tekrarlanmayacağına garanti vermesi durumunda barış görüşmelerine hazır olduklarını dile getirmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI