radyobir
radyobir

Rus polisi zanlılara dehşeti yaşattı

Rus polisinin onlarca kişinin ölümüne neden olan kanlı saldırıyı gerçekleştiren zanlılardan intikamı ağır oldu. Zanlılardan birine elektrik verildiği bir diğerinin ise kendi kulağını yemeye zorlandığı iddia ediliyor.

26 Mart 2024 02:46 | Kategori: Terör

Rusya’nın Moskova Bölgesi’nde bir konser salonuna silahlı saldırı yaparak en az 137 kişinin ölümüne neden olan zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan biri sedye ile duruşmaya gelirken diğer zanlıların da yüzlerinde ve vücutlarında morluklar dikkat çekti.

Dailymail'de yer alan iddialara göre terör saldırısı nedeniyle tutuklanan zanlılara işkence yapıldı. 

Fotoğraflardan birinde, Şemsuddin Feriddun adlı bir şüphelinin, spor salonunun zemininde yattığı ve kendisine elektrik tellerinin bağlandığı görülüyor.

KULAĞINI YEMEYE ZORLANDI

Saidakrami Murodali Rachabalizoda adında başka bir adamın kulağının kesildiği ve yemeye zorlandığı iddia ediliyor.

TUTUKLANDILAR

Rusya’ya bağlı Moskova Bölgesi’ndeki Crocus Belediye Binası'nda bulunan konser salonuna silahlı saldırı yaparak en az 137 kişinin ölümüne neden olan ve saldırıdan hemen sonra yakalanan zanlılar Moskova’daki Basmanny Bölge mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı.

Zanlılar, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) elemanları nezaretinde mahkeme salonuna sırayla alınırken silahlı saldırıyı gerçekleştiren Dalerdjon Barotoviç Mirzoyev ilk tutuklanan sanık oldu. Daha sonra sırasıyla Saidakram Raçabalizod, Şamsidin Fariduni ve Muhammedsobir Fayzov’da mahkeme tarafından 22 Mayıs’ta görülecek olan ilk duruşmaya kadar tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü.

Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında da yangın çıkmış, çatı bir süre sonra çökmüştü.

Moskova'da hafta sonu tüm halka açık etkinlikler iptal edilmiş, terör saldırısını ele almak için bir görev gücünün kurulduğu açıklanmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI