radyobir
radyobir

"Barış sağlamak için gelecek 24 saat çok önemli"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy barış sağlamak için gelecek 24 saatin çok önemli olduğunu ifade etti.

28 Şubat 2022 09:27 | Kategori: Avrupa

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Ukrayna'nın AB'ye üyelik olasılığı ve ülkedeki duruma dair bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini duyurdu. Zelenskiy görüşmeden sonra yaptığı sosyal medya paylaşımında, Ukrayna'nın savunma kapasitesinin güçlendirilmesi konusunda atılacak adımlar, mali yardımlar ve Ukrayna'nın olası AB üyeliği konularının konuşulduğunu aktardı.

"Barış sağlamak için gelecek 24 saat çok önemli"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile telefonla görüştü. Downing Street'ten yapılan açıklamaya göre Zelenskiy Johnson'a, barışı sağlama konusunda gelecek 24 saatin çok önemli olduğunu ifade etti.  Johnson'ın da İngiltere ve mütttefiklerinin Ukrayna'ya kendini savunmak için ihtiyacı olan ekipmanı ulaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiği kaydedildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI