radyobir
radyobir

"Cihada gelemem, Yıdız Savaşları'nı izleyeceğim"

IŞİD'in kendini halife ilan eden lideri Ebubeki El Bağdadi'nin Müslümanlara 'bir an önce' cihada katılma çağrısı yapması sosyal medyada eğlence konusu oldu.

28 Aralık 2015 14:13 | Kategori: Terör

IŞİD’e yakın sosyal medya hesaplarından Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınladı. İsrail ve İslam İttifakı’nın tehdit edildiği ses kaydında, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara da IŞİD’e katılma çağrısı yapıldı.

Bağdadi’nin mesajı İngilizceye çevrilir çevrilmez sosyal medyada, bu çağrıyı ti’ye alan onlarca mesaj paylaşıldı.



Bağdadi’nin mesajına yanıt veren Salman Anees Soz, "Kusura bakma IŞİD. Bu Müslüman yeni uyandı. Kahveye ihtiyacı var. Ayrıca Noel tatili aile zamanıdır. Şimdi uza” diye yazdı.

 
Twitter’da ‘alfxy’ adını kullanan bir kişi ise ‘IŞİD’e katılmadan önce Liverpool’un önce Premier Lig ardından da Şampiyonlor Ligi şampiyonluğunu görmek istediğini yazdı.

 
‘potato head’ rumuzlu bir başka Twitter kullanıcısı ise Bağdadi’ye hitaben, "Uygarlığın ve faal bir toplumun bir parçası olmakla çok meşgulüm” diye yazdı.

 
‘Guidance of God’ da Bağdadi’ye "Babam ‘akşam 8’e kadar evde ol’ dedi. O zamana kadar biter mi?” diye sordu.

 
George Norman isimli Twitter kullanıcısı ise Noel nedeniyle tüm uçak bileti bulmanın imkansız olduğunu hatırlattı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI