radyobir
radyobir

"Scholz'u yardımlarda zorlamak durumunda kalıyorum"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya Başbakanı Scholz'u Ukrayna'ya yardım etmesi için 'zorlamak' durumunda kaldığını söyledi.

10 Şubat 2023 06:03 | Kategori: Avrupa

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Spiegel’e demecinde Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u Ukrayna'ya askeri teçhizat sağlaması konusunda ‘zorlamak’ durumunda kaldığından yakınarak, yapılacak yardımın Ukarynalılara değil, Avrupalılar için olduğuna ikna etmeye çalıştığını söyledi.

Zelenskiy, "Şu anda Alman tanklarıyla ilgili bu tartışmarda yine zor bir aşamadayız, duygusal ve zor bir durum. Onu (Olaf Scholz) Ukrayna'ya yardım etmesi için zorlamam ve bu yardımın bizim için değil, Avrupalılar için olduğuna sürekli olarak ikna etmem gerekiyor” dedi.

Daha önce Zelenskiy, kendisinin eski Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a Minsk anlaşmalarının yerine getirilmesinin ‘imkansız’ olduğunu anlattığını ve bunları uygulamayı planlamadığını itiraf etmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI