radyobir
radyobir

"Şiraz'daki saldırı kesinlikle cevapsız kalmayacak"

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Fars eyaletinin Şiraz şehrinde bulunan Şah Çerağ Türbesi'ne yönelik saldırının "kesinlikle cevapsız kalmayacağını", saldırıyı tasarlayanlara "ders niteliğinde bir cevap" verileceğini belirtti.

27 Ekim 2022 07:52 | Güncelleme :27 Ekim 2022 08:00 | Kategori: Ortadoğu

İran resmi ajansı İRNA’nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Reisi, Şiraz’da bulunan Şah Çerağ Türbesi’ne yönelik saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Reisi, açıklamasında, Şah Çerağ Türbesi’ne yönelik saldırının "kesinlikle cevapsız kalmayacağını” belirterek güvenlik güçlerinin olayı açıklığa kavuşturacağını ve saldırıyı tasarlayanlara ders niteliğinde bir cevap vereceğini söyledi.

"İran İslam Devrimi düşmanlarının işlediği suçlar listesine bir suç daha” eklendiğini belirten Reisi, "Şah Çerağ Türbesi'nde insanların şehit olması ve yaralanmasından dolayı bu kişilerin ailelerine ve tüm İran halkına taziyelerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Fars Eyaleti Valisi Muhammed Hadi İmaniye, Şiraz'daki Şah Çerağ Türbesi’ne yönelik silahlı saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 23 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Öte yandan terör örgütü IŞİD, sözde haber ajansında yayımladığı açıklamayla saldırıyı üstlenmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI