radyobir
radyobir

'Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağırıldı''

Türkiye'nin, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Christodoulos Lazaris'i Dışişleri Bakanlığı'na çağırdığı belirtildi.

04 Haziran 2022 09:01 | Kategori: Dış Politika

Reuters haber ajansının, Anadolu Ajansına dayandırdığı habere göre Lazaris, Yunanistan'ın terör gruplarına fırsat sağlaması ve Atina'daki Türk Büyükelçiliği önünde PKK'nın protesto gösterisine izin vermesi nedeniyle bakanlığa çağırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Türkiye'nin Yunanistan'la Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey anlaşmasını bozduğunu bildirmişti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis geçtiğimiz günlerde Washington temasları sırasında ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada, üstü kapalı şekilde Türkiye'nin Yunanistan'ın hava sahasını ihlal ettiğini iddia etmişti.

Beş yıllık anlaşmazlığın ardından geçen yıl NATO üyesi Türkiye ve Yunanistan, Akdeniz'deki farklılıklarını aşmak ve diğer ikili konuları ele almak için görüşmelere yeniden başlamıştı.

Türkiye şu an Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik başvurusuna karşı çıkıyor ve bu iki ülkeyi PKK'nın da aralarında olduğu terör örgütlerinin mensuplarına güvenli liman olmakla suçluyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI