radyobir
radyobir

22 kişiyi öldürdü, ABD'ye ilerliyor

Tropik Nate Fırtınası, Orta Amerika ülkelerinde 20'den fazla kişinin ölümüne yol açtı. Fırtınanın Meksika ve ABD'ye ulaştığında kasırgaya dönüşmesi bekleniyor.

06 Ekim 2017 07:42 | Kategori: Dünya

Nikaragua Başkan Yardımcısı Rosario Murillo, çarşambadan bu yana etkili olan fırtına nedeniyle ülkede 11 kişinin öldüğünü, 7 kişinin de kaybolduğunu açıkladı.

Murillo ülkede 600 evin su altında kaldığını ve 14 köye ulaşılamadığını söyledi.

Kosta Rika'da ise aralarında 3 yaşında bir çocuğun ve 2 Nikaragualı tarım işçisinin de olduğu 8 kişinin heyelanlar ve düşen ağaçlar nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu. 17 kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

KOSTA RİKA OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN ETTİ

Irmakların taşması, heyelanlar ve yolların su altında kalması nedeniyle Kosta Rika'da hükümet olağanüstü hal ilan etti.
Okullar, üniversiteler, resmi kurumlar ve bankalar ülke genelinde kapalı kaldı.

Ülkede 5.000'den fazla kişi de sel tehididi nedeniyle evini terk ederek sığınaklara tahliye edildi.

KASIRGAYA DÖNÜŞMESİ BEKLENİYOR

Nate Fırtınası'nın Meksika Körfezine bu akşam ya da yarın ulaştığında şiddetlenerek kasırgaya dönüşeceği tahmin ediliyor. 
ABD, Meksika Körfezi'nde denizde bulunan bazı sondaj kulelerindeki işçilerin de tahliye edilmekte olduğunu duyurdu.

Lousiana eyaletinde de olağanüstü hal ilan edilierken, Florida'dan Teksas'a dek bölgede yaşayanlar fırtınaya hazırlıklı olmaları için uyarıldı.

Nate, ABD'ye ulaşırsa bu yıl ülkeyi vuran üçüncü bu tür felaket olacak. Hem Teksas hem de Florida hala Harvey ve Irma Kasırgaları'nın yaralarını sarmaya çalışıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI