radyobir
radyobir

30 tonluk trafoyu çaldılar!

Mardin'de eskisinin yerine konulacak olan 30 ton ağırlığındaki beton köşk trafo çalındı. Trafo hırsızlığı yüzünden mahalle halkı mağdur oldu.

17 Aralık 2017 10:11 | Kategori:

Dicle Elektrik tarafından Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki kışa hazırlık çalışmaları kapsamında gerçekleştirilmekte olan yatırımlar arasında Turgut Özal Mahallesi’nin elektrik trafosunun değiştirilmesi de vardı. Eski trafonun yerine konulmak üzere enerji şirketi tarafından getirilen 1.250 KVA gücündeki yeni tip beton köşk trafo monte edileceği yere bırakıldı. Henüz montajı yapılmayan ve TR-8 olarak isimlendirilen yaklaşık 30 ton ağırlığındaki trafo, kimliği belirsiz kişilerce sahte irsaliye düzenlenmek suretiyle vinç ile kamyona yüklenerek çalındı.

MAHALLELİ MAĞDUR OLDU

Enerji şirketinin ihbarı üzerine güvenlik güçleri, çalınan trafoyu bulmak için aramalara başladı. Turgut Özal mahallesinde bulunan yüzlerce konutta yaşayan binlerce kişi ise, yaşanan trafo hırsızlığı nedeniyle mağdur oldu. Dicle Elektrik tarafından yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili yapılan açıklama şöyle denildi:

"Özel sektör olarak 1,2 milyar lira ile bölgenin en büyük yatırımını gerçekleştirdik. Eskisinden çok daha güçlü ve kaliteli hale gelen bölgedeki enerji altyapısı, devam eden yatırımlarla daha da güçlenecek. Dicle Elektrik işini yaptıkça, bölgedeki enerji kalitesi dünya standartlarını yakalıyor. Tüm dağıtım bölgeleri arasında teknolojiye en fazla yatırım yapan şirketlerden biriyiz. Dicle Elektrik olarak biz yatırımlarımızı sürdürdükçe bölgemiz de ekonomik açıdan güçlenecek. Günün sonunda kazanan bölge insanı olacak. Ancak biz bölge insanına daha iyi hizmet vermek için uğraşırken yaşanan bu hadiseler, çalışmalarımızı sekteye uğratmakta ve bölge insanını maalesef mağdur etmektedir.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI