radyobir
radyobir

ABD'de devlet tuza savaş açtı

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), tuza sınırlama getiriyor. Yüzlerce ürünü kapsayan yeni düzenlemeyle yiyeceklerinde içindeki tuz miktarı 10 yıl içinde günde 3 bin 400 gram olan ortalama tuz tüketimi 2 bin 300 grama düşürülecek.

05 Haziran 2016 07:13 | Kategori: Sağlık

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), tuza sınırlama getiriyor. Yüzlerce ürünü kapsayan yeni düzenlemeyle yiyeceklerinde içindeki tuz miktarı 10 yıl içinde günde 3 bin 400 gram olan ortalam tuz tüketimi 2 bin 300 grama düşürülecek. 

Böylece kalp krizi riskinin de üçte bir oranında azaltılması hedefleniyor. 

Yeni düzenlemenin yüzde 70'i hazır gıdayı kapsarken, FDA bu adımla gıdanın içerisindeki sodyum miktarıı düşürüp, yemeğe tuz atıp atmama insiyatifinin tüketiciye bırakılmasını amalıyor. 

Aşırı miktarda sodyum tüketimi kan basıncını artırıyor, damar hastalıkları riskini de yükseltiyor. 

FDA raporuna göre Amerikalılar tavsiye edilenden yüzde 50 daha fazla tuz tüketiyor. 

Market Üreticileri Birliği Başkanı Leon Bruner, FDA'nın yeni tuz düzelnemesi içi  "En iyi sağlık koşulları için kabul edilebilir tuz alımını belirlemek için hükümet içinden ya da dışından ilave çabalara ihtiyaç olduğuna inanıyoruz" sözleriyle yorumladı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI