radyobir
radyobir

ABD'li komutan Terör örgütünden "partnerimiz" diye söz etti

Irak'taki en üst düzey ABD'li komutan olan Korgeneral Paul Funk AP ajansına yaptığı açıklamada, YPG'yi kastederek "Partnerimizin dikkatinin dağılmasını istemem. Bu, Suriye tarafında IŞİD'e karşı aralıksız devam eden bir mücadele" dedi.

01 Şubat 2018 12:02 | Kategori: Terör

ABD’den, Savunma Bakanı James Mattis’in Afrin’deki Zeytin Dalı harekâtıyla ilgili kullandığı ''Türkiye'nin Suriye'deki operasyonları, IŞİD'ın yenilmesinin garantiye alınması çabalarından dikkati dağıtıyor'' ifadesine benzer açıklamalar gelmeye devam ediyor.

AP ajansının aktardığına göre IŞİD karşıtı koalisyon yetkilileri, harekâtın ‘Fırat Vadisi’nde Irak- Suriye sınırı boyunca elde edilen kazanımları istikrarsızlaştırabileceği’ görüşünde.

Irak’taki en üst düzey ABD’li komutan olan Korgeneral Paul Funk, Irak-Suriye sınırındaki Kaim kasabası yakınlarındaki bir karakolu ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, Afrin’deki harekâtın IŞİD'ın diğer ceplerindeki baskıyı azaltma ihtimalinden ‘büyük endişe’ duyduğunu söyledi.

YPG’yi kasteden Funk "Partnerimizin dikkatinin dağılmasını istemem. Bu, Suriye tarafında IŞİD'e karşı aralıksız devam eden bir mücadele” dedi.

'YPG'NİN AFRİN YÜZÜNDEN SINIR BÖLGESİNDEN KAYMASI, IŞİD'E MANEVRA ALANI YARATIR'

Irak’ın batısında görev yapan Yarbay Brandon Payne de YPG’lilerin Afrin’deki harekâta odaklanması durumunda savaşçılarını sınır bölgesinden çekebileceğini söyledi. Böylesi bir senaryonun IŞİD’i asıl odak noktası olmaktan çıkaracağını ve örgüte manevra alanı yaratacağını belirten Payne "Bunu yapmak istemiyoruz” ifadesini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI