radyobir
radyobir

ABD Mahir Esad'ı öldürmek istemiş!..

17 Mart 'ta Lazkiye'de düşürülen ABD'nin pilotsuz uçağının asıl hedefinin, El Makati köyünde toplantı yapmakta olan Beşar Esad'ın kardeşi Mahir Esad'ı öldürmek olduğu öne sürüldü.

26 Mart 2015 14:23 | Kategori: Dünya

İremnews’in Arap ve yabancı diplomatik kaynaklara dayandırarak yaptığı habere göre; 17 Mart’ta Lazkiye kenti üzerinde düşürülen pilotsuz uçak, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın bölgede askeri komutanlarla Lazkiye yakınında el-Makati köyünde toplantı halinde olan kardeşi Mahir Esad’a suikast düzenleme görevini üslenmişti.

Kaynaklar, ABD’nin Mahir Esad’a suikast düzenleme girişimindeki hedefinin Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın çevresindeki "radikal” yöneticileri vurmak olduğunu belirtti.

40 saat süreyle uçtuğu, akıllı bombalar ve füzelerle donatıldığı söylenen predatör tipindeki uçak bir hafta önce, Mahir’in iç savaşta yaralanan akrabalarından birisini ziyaret edip hastaneden ayrılmasından hemen sonra hastaneyi bombalamıştı.

ABD’liler uçak düşürüldükten sonra Bağdat’ta müşterek askeri harekat merkezinde Iraklı mevkidaşlarına uçağın Suriye’de IŞİD’in hareketlerini izlemek için keşif görevinde olduğunu bildirip Iraklılardan bunu Suriye’ye bildirmelerini talep ettiler. Suriyeliler ise buna ikna olmadılar.

Uçağın Lazkiye çevresine konuşlanan ve Rus subayların komuta ettiği Rus füze bataryaları tarafından düşürüldüğü bilinmekte.

Kaynaklar, gece radardan kaybolma özelliklerine sahip olan uçağın gelişmiş Rus füzeleri ile geceleyin düşürülmesinin ABD’liler tarafından şaşkınlıkla karşılandığını bildiriyor. Aynı kaynaklar, düşürülen uçağın parçalarının ABD jetleri tarafından imha edilmeden önce toplanarak incelenmek üzere Moskova’ya gönderildiğini de zikrettiler.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI