radyobir
radyobir

ABD'yi yine tehdit etti!..

Kuzey Kore-ABD gerilimi sürüyor... Kuzey Kore'den gelen açıklamada tansiyonun yükselmesinin sebebinin ABD olduğu söylenirken yaptırımlara karşı en 'doğru' cevabın verileceği bildirildi.

07 Ağustos 2017 14:42 | Kategori: Dünya

Füze denemeleri sebebiyle başta ABD olmak üzere pek çok ülkeden tepki gören Kuzey Kore'den yine tehdit gibi açıklamalar geldi. 

Kuzey Kore Filipinler'de yapılan ve uluslararası düzeyde katılımı olan Manila forumunda, bölgedeki tansiyonun yükselmesinin nedeni olarak ABD'yi gösterirken, bugüne kadar yaptığı füze denemelerinin ABD'nin tehdidine karşı gerçekleştirildiğini savundu.

Reuters'in haberine göre Kuzey Kore yaptırımlara karşı "doğru" cevabı vereceklerini açıkladı ve ABD'nin kendilerine yönelik düşmanca tavrı devam ettiği sürece, nükleer programını müzakere etmeyeceğini bir kez daha vurguladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI