radyobir
radyobir

Akşamdan kalmalar için özel klinik

Avustralya'da 'akşamdan kalmalar'ın güne hazırlamayı vaat eden hangover.clinic (akşamdan kalma kliniği), geçen hafta açıldı.

14 Aralık 2015 12:52 | Güncelleme :14 Aralık 2015 12:56 | Kategori: Dünya

Avustralya’nın ilk akşamdan kalma kliniği açıldı. Eğlencenin dozunu kaçıranları "güne hazırlamayı vaat eden" klinik müşterilerine iki farklı paket sunuyor. Bunlardan ilki yarım saat sürüyor ve müşterilere 140 Avustralya doları karşılığında serum, vitamin kokteyli ile ilaç veriliyor; 1 saat süren gelişmiş tedavide ise bunlara ek olarak antioksidan ve oksijen tedavisi sağlanıyor. Bu tedavinin ücreti ise 200 Avustralya doları.

'KLİNİK, UYGUNSUZ ŞEKİLDE ALKOL TÜKETİMİ KONUSUNDA İNSANLARI CESARETLENDİRİYOR'

"Akşamdan kalmalar" klinikten memnun olsa da başta Avustralya Halk Sağlığı Birliği olmak üzere, kliniğin verdiği hizmetten memnun olmayanların sayısı bir hayli fazla. Sydney Morning Herald’a konuşan Avustralya Halk Sağlığı Birliği Başkanı Michael Moore’a göre, klinik "uygunsuz şekildeki alkol tüketimi konusunda insanları cesaretlendiriyor."

Klinik’in kurucularından Max Petro ise suçlamaların haksız olduğu görüşünde. "Biz alkol satmıyoruz, bar değiliz” diyen Petro, "Bir hastane insanları hasta olmak için ne kadar cesaretlendiriyorsa biz de içki içmeleri için o kadar cesaretlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

AKŞAMDAN KALMA KLİNİĞİ YILBAŞI İÇİN RANDEVU ALMAYA BAŞLADI

Klinik, yılbaşı gecesi için şimdiden randevu vermeye de başladı. Facebook’ta yayınlanan ilanda "Yılbaşı için hangover.clinic’ten randevu almayan herkes ‘Bir daha asla içmeyeceğim’ dedi” ifadelerine yer verildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI