radyobir
radyobir

ALARM!.. Ebola hastaları karantinadan kaçtı

Liberya'da bir ebola karantina merkezi saldırıya uğradı. Karantinada tutulan hastaların tümü merkezden kaçarken saldırganlar merkezi yağmaladı. Sağlık ekipleri yağmacıların yanlarında götürdükleri yatak, yorgan ve mat türü eşyalar nedeniyle virüsün daha da yaygınlaşmasından endişe ediyor.

18 Ağustos 2014 16:32 | Kategori: Dünya

Liberya’da ebola hastalarının karantina altında tutulduğu bir merkez saldrıya uğradı. Cumartesi gecesi meydana gelen saldırının ardından Monrovia kentindeki merkezde tutulan 17 hasta kayıplara karıştı. 
Görgü tanığı Rebecca Wesseh, "Kapıları kırdılar ve içerde ne var ne yoksa yağmaladılar. Hastaların tamamı gitti” dedi. Merkezi basan elleri sopalı gençlerin "Ebola diye bir şey yok” diye bağırdığı öğrenildi. 

‘EBOLA DİYE BİR ŞEY YOK!’

Batı Afrika ’da geçen yıl patlak veren salgında 1145 kişi hayatını yitirdi. Liberya’daki sağlık ekipleri ise hızla yayılan virüsün yanı sıra bu hastalığın Batı tarafından icat edilip Afrika’ya gönderildiği veya yalan olduğu yolundaki dedikodularla da mücadele ediyor. 
Adını açıklamayan bir Sağlık Bakanlığı karantine merkezine çevrilen okul binasını basan gençlerin merkezdeki ilaçları, çarşafları ve matları da götürdüklerini söyledi. 
Ebola, enfekte olmuş insanların ter, kan, salya gibi vücut sıvılarıyla ve hızla bulaşıyor. Hastalığa karşı bir ilaç veya aşı henüz geliştirilebilmiş değil. 
Kas ağrıları, kusma ve ishalle kendini belli eden hastalığın son evrelerinde hastanın göz dahil çeşitli organlarından kan geliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI