radyobir
radyobir

Bağdat'ta 18 Türk işçi kaçırıldı

Irak İçişleri Bakanlığı, Türk işçilerin başkent Bağdat'ta maskeli kişilerce kaçırıldığını duyurdu.

02 Eylül 2015 10:04 | Güncelleme :02 Eylül 2015 11:31 | Kategori: Terör

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Saad Maan, işçilerin ülkenin kuzeydoğusundaki Habibiye’de kaçırıldığını açıkladı. İşçilerin, inşaat alanındaki karavanlarında uyudukları sırada gelen kişiler tarafından birden fazla arazi araçlarına bindirilerek götürüldüğü belirtiliyor.

AFP'ye konuşan bir güvenlik yetkilisi de, Bağdat'ın Sadr bölgesindeki bir stadyum inşaatında çalışan işçilerin, yüzleri maskeli kişiler tarafından kamyonetlere bindirilerek kaçırıldığını açıkladı. Ajansa bilgi veren bir başka yetkili, kaçırılanlar arasında işçilerin yanı sıra üç mühendis ve idarecilerin de olduğunu kaydetti.

NUROL İNŞAAT: 18 İŞÇİMİZ KAÇIRILDI

Nurol İnşaat, Irak'taki şantiyesinden 18 işçinin kaçırıldığını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç de 18 Türk'ün kaçırıldığını doğruladı. Buna göre, kaçırılan kişilerden 14'ü işçi, üçü mühendis ve biri muhasebeci.

KURTULMUŞ: IRAKLA TEMASLARIMIZI SÜRÜYOR

NTV, Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Irak güvenlik makamlarıyla Bağdat Büyükelçiliği'nin temas halinde olduğunu belirtti. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da Iraklı yetkililerle temas halinde olduklarını söyledi.

Türk işçilerin kim tarafından kaçırıldığı hakkında ise henüz bir bilgi yok. Ancak AP, Türk işçileri kaçıran kişilerin askeri üniforma giydiklerini aktardı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI