radyobir
radyobir

Beşiktaş'ta Benteke harekatı

Cenk Tosun'u Everton'a gönderen, Negredo ile Vagner Love'dan umduğunu bulamayan Beşiktaş gözünü forvet transferine çevirdi. Gündeme herkesin tanıdığı güçlü bir santrfor geldi.

05 Haziran 2018 11:56 | Güncelleme :05 Haziran 2018 12:02 | Kategori:

Siyah beyazlılar geçen sezonlarda da renklerine bağlamak için uğraştığı Benteke için bir kez daha harekete geçti. Beşiktaş Transfer Komitesi Başkanı Umut Güner, Belçikalı golcü için İngiliz kulübü Crystal Palace ile masaya oturacak.

Beşiktaş, geçmiş sezonlarda da kadrosuna katmak için çaba harcadığı Christian Benteke için yeniden harekete geçti. Siyah beyazlılar Belçikalı futbolcuyu renklerine bağlamak için kulübü Crystal Palace ile masaya oturacak. Beşiktaş Transfer Komitesi Başkanı Umut Güner, Benteke transferini bitirmek için İngiltere’ye gitti. Teknik direktör Şenol Güneş’in onayından sonra çalışmalara başlayan Güner, 28 yaşındaki golcü için İngiliz kulübü ile sıkı bir pazarlık yürütecek.

İyi bir sezon geçirmedi

1.90 boyunda olan Benteke, 2015’te Aston Villa’dan 46 milyon Euro’ya Liverpool’a transfer oldu. 1 yıl sonraysa 31 milyon Euro’ya Crystal Palace’a geçti. Premier Lig’de 185 maça çıkan Benteke, 69 gol atarken 19 da asist yaptı. 34 kez Belçika Milli Takımı forması giyen oyuncu, 12 gole imza attı. Benteke, geride kalan sezonda 24’ü ilk 11 olmak üzere 31 lig maçında sahaya çıktı ancak sadece 3 gol atıp, 5 asist yaptı. Benteke, Belçika’nın Dünya Kupası kadrosunda yer almıyor.

GÜÇLÜ YÖNLERİ

-Hava topları

-Frikikler

ZAYIF YÖNLERİ

-Top tutma

-Defansif katkı

OYUN STİLİ

-Sert ve faullü bir tarzı var

-Sırtı dönük topu indirmeyi sever

-Duran toplarda etkili vuruşlar yapar

-Pres yapmayı sevmez

ARSENAL İLE OĞUZHAN PAZARLIĞI

Beşiktaş, sözleşmesi sona eren kaptan Oğuzhan Özyakup ile yola devam etmek için Arsenal ile pazarlıklarını sürdürüyor. Oğuzhan ile yıllık 2 milyon Euro’ya prensip anlaşması sağlayan Beşiktaş,  oyuncunun kontratında yüzde 30 payı olan Arsenal ile de görüşmeleri sürdürüyor. Siyah beyazlılar Arsenal’i yüzde 5 paya ikna etmeye çalışıyor. Öte yandan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun Burak Yılmaz için önümüzdeki günlerde bir araya gelmesi bekleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI