radyobir
radyobir

Bilgisayar yazılımında devrim

Kursk Üniversitesi'nde çalışan Rus bilim insanları bilgisayarda metin yazan kişinin neredeyse % 100 hassasiyetle tespit edebilmesini sağlayan bir yazılım geliştirdi.

19 Aralık 2014 11:25 | Kategori:

Projeyi, matematiksel analiz ve uygulamalı matematik kürsüsünde doçent olarak çalışan matematik bilimleri adayı Leonid Krijeviç yönetti. TASS ajansına yaptığı konuşmasında Krijeviç, programın eğitimde, belirli rejimlerde çalışan yerlerde ve hatta bankomatlarda pin-kod girişinde kişiyi "tanımak” için kullanılabileceğini söyledi.
 Leonid Krijeviç ayrıca, "Klavyede metin yazan bir kişinin aynı anda en az 40 farklı kası çalışmaya başlıyor. Her kişi bu hareketleri farklı bir biçimde yapıyor ve farklı güç kullanıyor. Ayrıca, yazarken klavye üzerinde arama zamanı da çok büyük rol oynuyor, bu da kişinin eğitim düzeyine bağlı. Klavyedeki tuşa basma zamanı da çok önemli. Sadece birkaç mikro saniye süren basma eylemi benzersiz bir eylemdir” dedi.
 Bilim adamı, Kursk Üniversitesi grubunun olasılıklar teorisi ve istatistiklere dayalı karmaşık matematiksel hesaplamalar yoluyla bilgisayarda çalışan kişiyi % 96 hassasiyetle belirleyebilen bir yazılım programı geliştirdiğini söyledi.
 Krijeviç’e göre, programın başarıyla çalışabilmesi için dört ile altı simgenin tuşlanması yeterli oluyor. Yeni ürünün önümüzdeki yıl satışa sunulması bekleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI