radyobir
radyobir

Bir göçmen faciası daha

Dün Libya açıklarında alabora olan teknedeki en az 5 göçmenin ölümünün ardından, bugün bir göçmen teknesi daha battı. İtalyan haber ajansı Ansa, 20 ile 30 arasında kişinin ölmesinden korkulduğunu duyurdu.

27 Mayıs 2016 08:28 | Güncelleme :27 Mayıs 2016 19:49 | Kategori: Dünya

İtalyan Sahil Güvenliği, bugün Akdeniz’de batan bir göçmen teknesinden 100’e yakın kişiyi kurtardıklarını açıkladı. Açıklamada kaç kişinin öldüğünün bilinmediği ifade edildi.

İtalyan haber ajansı Ansa, 20 ile 30 arasında kişinin ölmesinden korkulduğunu duyurdu.

Dün Libya açıklarında alabora olan teknede en az 5 göçmen hayatını kaybetmişti. Perşembe günü açıklama yapan Uluslararası Göç Örgütü, Çarşamba günkü olaydan sağ kurtulanların, en az 100 kişinin kayıp olduklarını söylediğini aktardı.

Hava sıcaklıklarının artışı ve denizdeki dalgaların azalması, göçmenlerin Akdeniz üzerinden Avrupa’ya gitme girişimlerini hızlandırdı. İtalyan Sahil Güvenliği Sözcüsü, Perşembe günü yaptığı açıklama sırasında "Şu anda 20 kurtarma operasyonu yürütülüyor” dedi. Pazartesiden bu yana 7 binden fazla kişi bölgede kurtarıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI