radyobir
radyobir

Bolsonaro'dan salgın için "Yaz Yağmuru" benzetmesi

Latin Amerika'da Corona virüsünden en fazla etkilenen ülke Brezilya'da tespit edilen vaka sayısı 8 bini aşarken, en az 324 kişi de hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Luiz Henrique Mandetta virüsten dolayı hayatını kaybedenlerin %90'ının 60 yaş üzerinde kalp, şeker ve akciğer problemleri olduğunu söyledi.

04 Nisan 2020 10:41 | Kategori: Dünya

Salgınla mücadele kapsamında sadece kara sınırlarından geçişlerini kapatan, toplu mekanlarda sosyal mesafe kuralları koyan ve bu nedenle virüse karşı gerekli sosyal tedbirleri almamakla eleştirilen Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro, virüsün ülkede yaratacağı tahribatın, ekonominin durmasından çok daha az olacağını savunuyor. Cumhurbaşkanı'nın salgın karşısındaki bu tutumu protestolara neden oluyor ve bazı valiler, belediye başkanları ve savcılar tarafından da eleştiriliyor. Hatta bazı eyaletler ve belediyeler Bolsonaro’ya rağmen karantina kararı alıyor.

Bolsonaro bugün Evanjelik bir gruba yaptığı bir konuşmada salgını toplumun %70’sini ıslatan ve sonrasında da geçen bir yağmura benzetti. Bolsonaro, ''Virüs de aynı bu geçici yağmurlar gibi toplumun %70’ine etkilediğinde antikor üretilecek ve sorun çözülecek,” dedi. Bolsonaro’nun hastalığın yalnızca yaşlılar içinde küçük bir azınlığı etkilediğini söylemesi, Corona virüsü salgınından dolayı Latin Amerika’da en fazla can kaybının yaşandığı ülkede yeni polemikler yarattı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI