radyobir
radyobir

Californiya'da lisede silahlı saldırı

Amerika'nın California eyaletinde bulunan Santa Clarita kentinde bir lisede silahlı saldırı yaşandığı bildiriliyor.

15 Kasım 2019 05:25 | Kategori: Dünya

Amerika’nın California eyaletinde bulunan Santa Clarita kentinde bir lisede silahlı saldırı yaşandığı bildiriliyor.

2 bin 300 öğrencinin eğitim gördüğü Saugus Lisesi’ndeki silahlı saldırıda en az bir kişinin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı açıklanırken saldırganın da yaralı olarak yakalandığı belirtildi. CNN televizyonu yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu duyurdu.



Yerel televizyonlarda yayınlanan görüntülerde okul öğrencilerinin ellerini havaya kaldırmış şekilde polis eşliğinde binayı terk ettikleri görülüyor.



California Senatörü ve Demokrat Parti 2020 başkan aday adaylarından Kamala Harris, "çocuklarımız ve toplumumuz terörize ediliyor. Bunu kabul edemeyiz" dedi.



Amerika'da son yıllarda çok sayıda okul saldırısı meydana geldi. Ülkede sadece 2019 yılında okullarda ölü ve yaralıların olduğu 22 silahlı saldırı yaşandı. Amerika’da okullarda ilkokuldan itibaren sık sık bir silahlı saldırı durumunda alınacak önlemler konusunda tatbikatlar ve eğitimler düzenleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI