radyobir
radyobir

Canan Karatay: "İthal muza ne gerek var"

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Karatay, "Ülkemizde Anamur muzu varken, ithal muza ne gerek var. Her gün bir tane Anamur muzu kahvaltıda yenebilir" ifadelerini kullandı.

26 Ekim 2017 05:48 | Kategori: Sağlık

Mersin'in önemli muz üretim merkezi Anamur ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen tarım ve gıda fuarının açılışı yapıldı.
İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, 4. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı'nın açılışı dolayısıyla Anamur Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen kokteylde yaptığı konuşmada, bir ülkenin ayakta durabilmesi için tarımın çok önemli olduğunu söyledi.

'YÜKSEK BİNALARI GÖRÜNCE ÇOK ÜZÜLDÜM'

Sağlıklı beslenmenin gerekliliğini vurgulayan Karatay, "Yüksek binaları görünce çok üzüldüm. Torosların eteğinde, yeşilin eteğinde bu binalara gerek yok." dedi.

Anamur muzunun ilaçsız yetiştirilen en önemli meyvelerden biri olduğunu ifade eden Karatay, doğanın ve canlıların ilaçlarla yok edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Karatay, her zaman 'Anamur muzu yenilmesi' tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatarak, "Ülkemizde Anamur muzu varken ithal muza ne gerek var. Her gün bir tane Anamur muzu kahvaltıda yenebilir. Ben sabah kahvaltı yapmadım. Bu muz benim kahvaltım" diye konuştu.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de fuarın 4. yılında önemli bir noktaya geldiğini belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI