radyobir
radyobir

Çekilin yoldan! Daçka geliyor...

THY Euroleague'in son hafta maçında Darüşşafaka Doğuş, Kızılyıldız'ı 78-62 mağlup ederek çeyrek finalde Real Madrid'in rakibi oldu.

07 Nisan 2017 21:57 | Kategori:

Bertan ERMAN

Karşılaşmaya hızlı bir giriş yapan Darüşşafaka Doğuş 10-0'lık bir seriyle başladı. Savunmadaki baskılı oyununu  hücumuna da yansıtan yeşil siyahlılar, rakibine öne geçme şansı tanımadı ve ilk çeyreği 25-14 önde tamamladı. Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci çeyrekte Brad Wanamaker ve Will Clyburn'ün hücumdaki etkili oyunuyla Daçka, farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Kızılyıldız, Marko Simonovic'in devreye girmesiyle farkı 8 sayıya indirse de, temsilcimiz devre arasına 43-32'lik üstünlükle gitti. 

Üçüncü çeyrekte Sırbistan temsilcisi, Ognjen Kuzmic ile boyalı alanda etkili olmaya başladı ve farkı 3 sayıya kadar indirdi. Ancak, Dairis Bertans'ın bitime 16 saniye kala bulduğu basket faul ile Darüşşafaka Doğuş, son çeyreğe 55-49 önde girdi.

Heyecanın dorukta olduğu son çeyreğe Dangubic'in sayısıyla başlayan Kızılyıldız, farkı 3 sayıya indirdi. Yeşil siyahlılar, buna karşılık kritik şutlar bularak rakibinin maça ortak olmasını engelledi. Maçın son bölümünde farkı yeniden çift hanelere çıkartan Daçka, karşılaşmayı 78-62 kazandı.

Darüşşafaka Doğuş'ta Brad Wanamaker, 22 sayı, 6 ribaund ve 3 asistle galibiyetin en etkili ismi olurken, Scottie Wilbekin 16 sayı, 6 asist ve 4 top çalmayla kritik yerlerde sahne aldı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI