radyobir
radyobir

CHP, 16 Nisan'da meydanlara çıkıyor

CHP, parlamenter sistemi bitirip başkanlık sistemini getiren referandumun yapıldığı 16 Nisan'da 81 ilin kent merkezlerinde oturma eylemi yapacak. Ortak bildirinin okunacağı oturma eyleminde 'OHAL değil, demokrasi istiyoruz' denilecek.

10 Nisan 2018 07:14 | Güncelleme :10 Nisan 2018 08:20 | Kategori:

CHP Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) 16 Nisan referandumunun yıl dönümünde 'OHAL değil demokrasi istiyoruz' sloganıyla 81 ilin kent merkezinde saat 12.00’de bir saat oturma eylemi yapılması kararı alındı. Bundan sonra yapılacak eylemler için de CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba görevlendirildi. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN TALİMAT: BORÇ VE FAİZLERLE İLGİLİ ARAŞTIRMA YAPILSIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yaklaşık 5 saat süren MYK toplantısında Suriye, Rusya, İran ve ABD çerçevesinde Ortadoğu sorunu ele alındı. Ekonomideki gelişmelere ilişkin de bir sunumun yapıldığı toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun "Özellikle borç ve faizle ilgili araştırma yapılsın ve bir rapor hazırlansın” talimatı verdiği öğrenildi. 

ÇOCUĞA İSTİSMAR DÜZENLEMESİ İÇİN YAPICI MUHALEFET

Çocuğun istismarına yönelik yasa tasarısının Meclis’e dün gelmesiyle birlikte MYK’da konu ele alındı. Tasarıda getirilen 12 yaş sınırının eleştirildiğinin öğrenildiği MYK’da, yapıcı muhalefet yapılması ve düzenlemenin desteklenmesi kararı çıktı.

AYM HAZIRLIĞI

Edinilen ilgiye göre MYK’de AK Parti-MHP’nin hazırladığı ittifak yasasında seçim güvenliğini ilgilendiren maddelerin AYM’ye götürülme kararı alındı. Dilekçenin bir an önce hazırlanacağı, başvurunun kısa sürede yapılacağı öğrenildi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ ATAĞI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, seçim güvenliği için alacakları tedbirleri açıkladı. Buna göre CHP, 'hazırlık maçı' gibi bir deneyim gerçekleştirecek ve bunda başarılı olamayanları seçimde güvenlendirmeyecek. Özel, seçime katılımı artırmayı hedeflediklerini de aktarırken "Bütün diktatörler güçlerini düşük katılım oranlı seçimlerden alır" dedi.

CHP’li Özel, 2019 seçimleri ve seçim güvenliğine ilişkin olarak CHP’nin yapacaklarını anlattı. 

"AKP’nin getirdiği kanun, seçim güvenliğiyle ilgili bir takım rahatsızlıklar yaratıyor. Seçim güvenliğini tehdit ediyor ve bizde bir yılgınlık yaratmasını bekliyorlardı. Ama aksine büyük bir kamçılanma yarattı örgütlerimizde. Seçim günü hiçbir sandığı sahipsiz bırakmayacağız. 

'SONUÇLAR İLK CHP'DEN DUYULACAK'

Seçimde sonuçlar ilk CHP’den duyulsun diye bir düşüncemiz var. Seçime yönelik çalışmalarımızı ortadan ikiye böldük. Çalışmalarımızın yarısı seçim güvenliği, diğer yarısı diğer tüm çalışmalar. Bizim tedbir almamız lazım. Bunun için tatbikatlar yapılacak.

'BAŞARILI OLMAYANI SAVAŞA SOKMAYACAĞIZ'

Aylar öncesinden seçimi bir hazırlık maçı gibi yaşayacağız. Tatbikatta başarılı olmayanı savaşa sokmayacağız. Bu kadar net hazırlığımız olacak. 

'EN OLUMSUZA HAZIR OLACAĞIZ'

16 Nisan gecesinden edindiğimiz tecrübeler var. Kendi eksikliklerimiz var ama bir de bize bağlı olmayan ama öngöremediğimiz sıkıntılar var. Onları da çözeceğiz. Gelecek seçimin sürprizleri ne olabilir diye de, akıl yoruyoruz. Bütün ihtimalleri konuşuyoruz, en olumsuz senaryolara da hazırlık yapacak bir çalışma yapacağız. Bir seçim güvenliği ittifakı yapmak zorundayız.

'EN ÇOK AKP'Lİ SEÇMEN RAHATSIZ'

Bu düzenlemelerden en çok AKP’li seçmen rahatsız. Bütün diktatörler güçlerini düşük katılım oranlı seçimlerden alır. Yüzde 80 ile seçilir ama seçime katılım oranı yüzde 37’dir. Oranı düşüren umutsuzluk, korku ve çaresizliktir. AKP, bunu yaymaya çalışıyor. Sandıkta güvenliği sağlamalı, bu güvenliğe güvenmeli ve bunu seçmene anlatmalıyız. Yapılacak en önemli katkı, seçime katılım oranını artırmaktır."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI