radyobir
radyobir

Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe'nin

Yeni sezon öncesi Spor Toto Basketbol Ligi'nin son şampiyonu ve Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe, müzesine bir kupa daha ekledi. Sarı kanaryalar, Ankara Spor Salonu'nda oynanan maçta, geçen sezon Spor Toto Basketbol Ligi'nin finalisti Anadolu Efes'i 77-69 yenerek 6. kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı.

05 Ekim 2016 22:20 | Güncelleme :05 Ekim 2016 22:26 | Kategori:

Bertan ERMAN

Karşılaşmaya Jan Vesely'nin etkili oyunuyla başlayan Fenerbahçe, Efes karşısında 8-1'lik bir seri yakaladı. Buna karşılık Efes, farkı bir sayıya kadar indirse de, Bobby Dixon,'ın önderliğinde ilk çeyreği Fenerbahçe 15-9 önde kapadı.

2. çeyrekte Ekpe Udoh'la sayılar bulan sarı lacivertliler, Datome'nin sayısıyla farkı çift hanelere çıkardı. Anadolu Efes maça ortak olmaya çalışsa da, devre arasına 39-27'lik üstünlükle Fenerbahçe önde girdi.

3. çeyrekte maçın senaryosu yine aynıydı. Anadolu Efes maça ortak olmaya çalıştı. Fakat, Bobby Dixon ve arkadaşları yine geçit vermedi. Yunan guard Kostas Sloukas'ın da oyuna etkisini göstermesiyle son çeyreğe Fenerbahçe 64-56 üstünlükle girdi.

Son çeyrekte aradaki farkı korumayı başaran Fenerbahçe, maçı 77-69 kazandı ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'na 6. kez ulaşmış oldu.

5 oyuncusu çift hanelerde sayı üreten Fenerbahçe'de Bobby Dixon, 19 sayı, 3 ribaunt ve 1 asistle maçın en skorer oyuncusu oldu ve kupanın en değerli oyuncusu seçildi. Datome'nin 17, Vesely'nin 15 ve Sloukas'ın 12 sayılık performansları, sarı kanaryaların kupayı kazanmasında etkili oldu.

Maçın ardından gerçekleşen ödül töreninde, Fenerbahçe kaptanı Melih Mahmutoğlu, kupayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan teslim aldı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI