radyobir
radyobir

Daçka'nın 100'ü gülüyor

Eurocup'ın 6. haftasında Darüşşafaka, Levallois Metropolitans'ı 100-67 yenerek A Grubu'nda yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

16 Kasım 2017 08:44 | Güncelleme :16 Kasım 2017 08:52 | Kategori:

Levallois Metropolitans, karşılaşmanın ilk bölümlerinde Boris Diaw'la oyunda kalmaya çalışsa da, Scottie Wilbekin önderliğinde hücumda etkili olan Darüşşafaka, birinci çeyreği 24-15 önde tamamladı. İkinci çeyreğin ilk 2 dakikası içinde farkı çift hanelere çıkaran Daçka, Michael Eric'in son saniye basketiyle soyunma odasına 51-36'lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte  oyundaki ağırlığını arttıran Yeşil Siyahlılar, farkı 20 sayının üzerine çıkardı. Özellikle genç oyuncu Okben Ulubay'ın etkili olduğu çeyreğin sonunda Darüşşafaka, son 10 dakikaya 76-53 önde girdi. Son çeyrekte rahat bir oyun çıkaran Daçka, karşılaşmayı 100-67 kazandı. 

Tüm oyuncularından sayı katkısı alan Darüşşafaka'da Scottie Wilbekin, 20 sayı ve 6 asistle maçın yıldızı olurken, JaJuan Johnson 17 sayı, 3 ribaund ve 1 blokla maçı tamamladı. Levallois Metropolitans'ta Boris Diaw, 20 sayı ve 12 ribaundla double double yaptı. 

YALÇIN GRANİT'E BÜYÜK VEFA

Darüşşafaka-Levallois Metropolitans maçını izleyenler arasında, her iki takımın da formasını giymiş, Türk Basketbolu'nun efsane ismi Yalçın Granit de vardı. Karşılaşma öncesinde Darüşşafaka ve Levallois Metropolitans takımlarının kaptanları Furkan Aldemir ve Boris Diaw, 85 yaşındaki Granit'e takımlarının formalarını takdim ettiler. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI