radyobir
radyobir

Dijital çağın hippileri Uludağ'da buluştu

´Dijital çağın hippileri´ olarak nitelendirilen topluluğun müzik ve sanat festivali ´Saykodelik Neonfest´ bu yıl Bursa'nın Kestel İlçesi'nin Uludağ eteklerinde yer alan Alaçam'da düzenleniyor.

16 Temmuz 2015 08:58 | Güncelleme :16 Temmuz 2015 17:05 | Kategori: Yaşam

Festivale dünyanın çeşitli ülkelerinden katılan bin 500 kişi, 24 saat kesintisiz müzik yayını eşliğinde doğayla baş başa kalıyor. 60’larda mevcut düzene karşı gelişen asi kültürün modern tezahürüne ´saykodelik trance´ kültür deniyor.

Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen ´Saykodelik´ müzik ve yaşam tarzının tutkunları, Bursa’nın Kestel İlçesi’nin Alaçam Mahallesi mesire alanına kamp kurdu.

Burayı şenlik alanına dönüştüren gençler giyim tarzlarıyla renkli görüntüler oluşturdu. 19 Temmuz’a kadar devam edecek ´Saykodelik Neonfest´e katılanlar 24 saat kesintisiz müzik yayınının yapıldığı alanda, dinledikleri müziklerle kendilerinden geçiyor.

Hindistan’ın Goa şehrinde 1960 yılında başlayan ve günümüze kadar gelen kendilerini ´Doğaya kaçış´ grubu olarak nitelendiren katılımcılar, dinledikleri müzikler sayesinde dünyadan kendilerini soyutladıklarını ve doğayla baş başa kalarak trans haline geçtiklerini söylediler.

Şenlikler boyunca ´Saykodelik´ müzik diye bilinen trans ve kendini kaybetme müzikleri de olarak adlandırılan tarzda birçok grup performanslarını sergileyecek. Şenlik organizatörlerinden Cihangir Taşçı, Türkiye’de ilk kez yapılan şenliklerde Ace Ventura, Animato, Captain Hook, Liquid Soul, Perfect Stranger, Avalon, Kaya Project, Shakta, Hiber Nation, Digitalis, Digicults, Merkaba gibi bir çok ünlü müzisyen ve grubun yer aldığını söyledi.

Bazılarının katılmak için yurt dışından bisikletle geldiği festivalde, şenlik alanına giriş biletleri 105 euro’dan satıldı. Şenlik alanında herhangi bir karışıklığın olmaması için festival yetkilileri girişe güvenlik şeridi çekti.

Şenlik Komitesi tarafından alana kurulan masalarda gelenlerin akreditasyon biletleri kontrol ediliyor.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI