radyobir
radyobir

Enerji Tasarruflu Multi Klima İle Ortamın Havasını Değiştirin

Yaz sıcaklarında ya da kışın soğuğunda yaşam alanlarının iklimlendirilmesi için kullanılan klima modelleri sayesinde günlük yaşam konforlu hale geliyor.

12 Ağustos 2021 09:29 | Güncelleme :12 Ağustos 2021 14:30 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

İleri teknoloji klima modellerine her geçen gün eklenen yeni özellikler ortamın havasını değiştiriyor. Günlük hayatı konforlu iklimlendirme özelliği ile keyifli hale getiren klima çeşitlerinden birisi de multi klima çeşitleridir. Multi yani çoklu sistem ile tek bir üniteye bağlı olarak 8 adete kadar iç ünite entegre edilebilir. Böylelikle yaşam alanlarında konfor sağlarken aynı zamanda enerji tasarrufu ile bütçenizi de korumaya yardımcı olur. Enerji verimliliği ile dikkat çeken multi klima sistemleri düşük sıcaklıklarda ısıtma ya da çok yüksek sıcaklıklarda soğutma yapabilme özelliği ile de ayrıcalıklı klima çeşitleri arasında yer alır.

Yaşam Alanlarında Konfor Yaratan Multi Split Klimalar

Multi klima sistemleri tek merkezden kumanda edilerek birden çok kapalı alanının iklimlendirmesini sağladığı için görüntü kirliliğinin de önüne geçer. Özellikle şehir yaşamında dış cephede yer kısıtlaması dolayısı ile multi split klima kullanımı avantaj sağlar. Tek bir dış üniteyi dış cepheye monte ettiğinizde diğer kapalı birimleri aynı merkezden kumanda ederek iklimlendirme şansına sahip olabilirsiniz. Ayrıca wifi kitini bu sisteme entegre ederek yaşam alanlarınızın ısıtma ya da soğutma şartlarını uzaktan kumanda edebilme ayrıcalığı yaşayabilirsiniz. Tek bir dış ünite ile birden fazla alanın iklimlendirildiği multi klima sistemi A sınıfı enerji tüketimi ile maksimum verimlilik yaratır. Küresel ısınma ve çevrenin korunmasının öne çıktığı günümüzde çevreci bir ürün olarak da dikkat çekmektedir. İklimlendirmede konfor yaratan ve bulunduğu ortamın havasını değiştiren multi split klima modelleri; restoran, AVM, hastane gibi büyük işyerleri için ideal bir kullanım olanağı yaratır. Multi klima çeşitleri yerleştirildiği alana göre çeşitleri bulunur. Multi klima modelleri, yer tavan tipi klima, duvar tipi, kaset tipi, tavan tipi klima olarak farklı tiplere sahiptir. Bu klima sisteminde fiyatlar kullanıldığı alana ve modele göre çeşitlilik gösterir.

İnverter Teknolojisi Konforlu Yaşam Alanları Yaratır

İleri teknoloji ile klima üreten firmalar her geçen gün eklenen yeni özelliklerle tüketicileri konforla buluşturuyor. Bu ürünlerden birisi de multi inverter klima olarak bilinen yüksek teknolojinin dahil edildiği klimalardır. Bu multi klimayı diğerlerinden ayıran özelliği ise ortamın ısısına göre çalışmasını ayarlayan kompresör sistemine sahip olmasıdır. Diğer klasik klima modellerinin çalışma sisteminde ortamın sıcaklığı istenilen dereceye geldiğinde çalışması dururken bu klimalar rölantide çalışmaya devam eder. Böylece ortamın ısısı her zaman konforlu ve istenilen seviyede tutulurken enerji tasarrufu sağlanmış olur. Bu klimalarda bulunan DC inverter kompresör sayesinde ortamın ısısına göre motorun çalışma hızı ayarlanabilir.

Multi Klima Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Yaz kış demeden yaşam alanlarında ihtiyaç duyulan klima modellerinin seçiminde ise kullanılan alanın büyüklüğü ile kullanılan teknoloji ilk sıralarda yer alır. İklimlendirmede ihtiyaca uygun çözümlere ulaşabilmek için seçilecek klimanın kullanılacak alanı ısıtma ya da soğutmada yeterli performansa sahip olması gerekir. Örneğin, çok büyük bir alan için düşük BTU değerine sahip bir multi klima yeterli olmayacağı gibi küçük bir konut için 24.000 BTU değeri gereksiz enerji sarfiyatı anlamına gelir. Büyük alanların iklimlendirilmesi söz konusu olduğunda enerji tasarruflu ürünlerin önemi daha büyüktür. Bunun için ortamın ısısına göre motorun hızını ayarlayan ve istenilen ısıya ulaştığında rölantide çalışmaya devam eden inverter klima seçenekleri değerlendirilebilir. İhtiyacınıza uygun çözümler üreten ve maksimum verimlilik sağlayan Fujiplus multi klima modelleri ile yaşam alanlarınızda konforun keyfini sürebilirsiniz. Uzun yıllar güvenle kullanabileceğiniz, paslanmaz malzemeden ileri teknoloji kullanılarak üretilen Fujiplus klima modelleri ile ortamın havasını konforla buluşturabilirsiniz.

 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI