radyobir
radyobir

Eski devlet başkanından intihar girişimi!..

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), eski Gürcistan Devlet Başkanı ve Odessa Valisi, şimdi de Yeni Güç Hareketi'nin lideri olan Mihail Saakaşvili'nin evine baskın yaptı. Kaçmaya çalışan Saakaşvili, güvenlik güçlerini evinin çatısından atlamakla tehdit etti, daha sonra da gözaltına alındı.

05 Aralık 2017 11:58 | Güncelleme :05 Aralık 2017 14:01 | Kategori: Dünya

Ukrayna vatandaşlığından çıkarılan Saakaşvili'nin Kiev'de bulunan dairesine sabah saatlerinde güvenlik güçleri baskın yapıldı.

Evin önünde toplanan Saakaşvili’nin destekçileri ise olayı yasadışı olarak niteledi.

Güvenlik güçleri, avukatının Saakaşvili’nin yanına gitmesine izin vermedi.

Güvenlik güçlerinden kaçmaya çalışan Saakaşvili, o sırada evin çatısına çıktı ve kendisine dokunulması halinde aşağı atlamakla tehdit etti. Daha sonra güvenlik güçleri tarafından çatıdan indirilen Saakaşvili, güvenlik önlemleri altında polis aracına götürüldü.

Bina önünde yoğun güvenlik önlemi alan polisle Saakaşvili'nin destekçileri arasında arbede de yaşandı.

SBU, daha sonra gözaltı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Saakaşvili’nin suç örgütü üyelerine destek vermek ve bu kişilerin suçlarını gizlemekten gözaltına alındığı belirtildi.

Daha önce de Saakaşvili hakkında Kiev’e karşı protestolarda yer almak, protestoları finanse etmekten soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de pazar günü miting düzenleyen Saakaşvili, Bağımsızlık Meydanı'nda kamp yapma çağrısında bulunmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI