radyobir
radyobir

Eurolig'de 2. haftadan geride kalanlar

Temsilcilerimizden sadece Fenerbahçe'nin galip geldiği haftada Galatasaray Odeabank ve Darüşşafaka Doğuş, rakiplerine galibiyeti tepside sundu.

22 Ekim 2016 17:28 | Kategori:

Bertan ERMAN

Kıran kırana mücadelelerin yaşandığı Türk Hava Yolları Euroleague'de 2. hafta geride kaldı. Temsilcilerimizden sadece Fenerbahçe'nin galip geldiği haftada Galatasaray Odeabank ve Darüşşafaka Doğuş, rakiplerine galibiyeti tepside sundu desek yalan olmaz. Son Eurocup şampiyonu Galatasaray Odeabank, iyi başladığı maçta Kızılyıldız'a 85-83 mağlup oldu. Fırsatları iyi değerlendiremeyen Darüşşafaka Doğuş, kendi sahasında oynadığı EA7 Emporio Armani Milano maçını 81-80 kaybetti. Haftanın en farklı mağlubiyetini Anadolu Efes yaşadı. Cedi Osman 22 sayıyla haftanın en iyi performanslarından birini sergilese de, takımı Olympiacos deplasmanından 90-66 yenik ayrıldı. Fenerbahçe ise, kıran kırana geçen maçta Barcelona Lassa'yı deplasmanda mağlup etmeyi başardı. İşte, THY Euroleague'de  2. haftada alınan toplu sonuçlar:

Olympiacos 90-66 Anadolu Efes
Brose Bamberg 89-86 Unics Kazan
Maccabi Fox Tel-Aviv 82-89 Real Madrid
Darüşşafaka Doğuş 80-81 EA7 Emporio Armani Milano
Galatasaray Odeabank 83-85 Kızılyıldız
Zalgiris Kaunas 78-73 Baskonia
CSKA Moskova 81-77 Panathinaikos Superfoods
Barcelona Lassa 72-73 Fenerbahçe



Haftanın Oyuncusu: Marko Simonovic (Kızılyıldız)

Zorlu Galatasaray Odeabank deplasmanına kabus gibi başlayan Kızılyıldız'ı tek başına dirilten deneyimli forvet oyuncusu, 23 sayılık performansıyla takımına galibiyeti getiren isim oldu.



Haftanın Başantenörü: Zeljko Obradovic (Fenerbahçe)

Fenerbahçe'nin efsane başnatrenörü için ne söylesek yetmez. Obradovic'in kararlılığı ve maç kazanma hırsı, Fenerbahçe'nin zorlu Barcelona deplasmanından galibiyetle dönmesini sağladı.



Haftanın Takımı: Kızılyıldız

"Kabus gibi başlayan bir Galatasaray Odeabank deplasmanından nasıl galip çıkılır?" sorusunun cevabını, Sırbistan temsilcisinin sahadaki disipliniyle verdiğine şahit olduk. Özellikle Marko Simonovic'in %110'unu (Şaka değil hakikaten öyleydi.) verdiği maçta, tribünüyle bütünleşen Galatasaray Odeabank'ı deplasmanda 85-83 yenmeyi başardı. 

HAFTANIN EN İYİ 5'İ 

Leo Westermann (Zalgiris Kaunas)
Cedi Osman (Anadolu Efes)
Milan Macvan (EA7 Emporio Armani Milano)
Marko Simonovic (Kızılyıldız)
Andrey Vorontsevich (CSKA Moskova)


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI