radyobir
radyobir

Fas açıklarında 11 günde 167 düzensiz göçmen kurtarıldı

Fas açıklarında 28 Ocak ile 7 Şubat arasında farklı milliyetlerden 167 düzensiz göçmenin kurtarıldığı duyuruldu.

09 Şubat 2023 06:47 | Kategori: Afrika

Fas resmi ajansı MAP'ın ordu yetkililerine dayandırdığı haberde, Fas Donanması'na bağlı sahil güvenlik birimlerinin Akdeniz ve Atlantik Okyanusu'nda düzensiz göçmenlere yönelik çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Sahil güvenlik birimlerinin 28 Ocak - 7 Şubat tarihlerinde bazıları Sahra Altı Afrika ülkelerinden olmak üzere 167 düzensiz göçmeni kurtardığı aktarılan haberde, söz konusu düzensiz göçmenlerin, sağlık muayenelerinin ardından gerekli işlemlerin başlatılması için ilgili birimlere teslim edildiği belirtildi.

Uluslararası Göç Örgütü'nün Ekim 2022'de yayımladığı raporda, Ocak 2021'den bu yana çoğunluğu Libya ile Tunus çıkışlı olan ve İtalya veya Malta'ya geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerden 2 bin 836'sının teknelerinin batması ya da açlık, susuzluk gibi nedenlerden hayatını kaybettiği kaydedilmişti.

Fas makamlarından 23 Aralık 2022'de yapılan açıklamada, 2022 yılı boyunca yüzde 85'i yabancı uyruklu olmak üzere 32 binden fazla düzensiz göçmenin denize açılmasının önüne geçildiği ifade edilmişti.

Her yıl binlerce göçmen, daha iyi bir yaşam umuduyla Avrupa'ya ulaşmak için Afrika'dan Akdeniz'e açılıyor. Göçmenlerin bir kısmı Avrupa'ya ulaşmayı başarırken bir kısmı ise denizde can veriyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI