radyobir
radyobir

FATİH'TE YANGIN

Yanan binanın duvarı çökünce itfaiye ekipleri oldukça zor anlar yaşadı. Fatih, Şehsuvar Mahallesi'nde tadilat çalışması yapılan ahşap bir binada yangın çıktı; alevler bitişinde bulunan diğer bir binaya daha sıçradı. Paniğe neden olan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Yangın sırasında ahşap binanın duvarının çökmesi sonucu ise itfaiye ekipleri zor anlar yaşadı.

09 Aralık 2014 09:42 | Kategori:

Fatih, Şehsuvar Mahallesi, Şehsuvar Çıkmazı Sokak üzerinde bulunan 2 katlı ahşap binada tadilat çalışması yapıldığı sırada, saat 23.30'da henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm binayı sardı. Çevredekilerin ihbarı üzerine yangın yerine Fatih, Eminönü, Bakırköy ve Beyoğlu'ndan itfaiye ekipleri sevk edildi. Bu sırada alevler yanan binanın bitişiğinde bulunan başka bir ahşap binaya da sıçradı.
Yangın yerine gelen itfaiye ekipleri yanan 2 binaya müdahale etti; polis de çevrede önlem aldı.
Yanan ahşap binalar itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

ŞANS ESERİ YARALANAN OLMADI

İtfaiye, yangını söndürdükten sonra binalarda soğutma çalışması yaptı. Bu sırada ahşap binanın duvarı çöktü. Duvardan kopan bir parça da itfaiye erlerinin üzerine savruldu. Olayda şans eseri herhangi bir yaralanma olmazken, itfaiye ekiplerinin zor anlar yaşadığı görüldü.

"KIVILCIMLAR YANGINA NEDEN OLUYOR"

Şehsuvar Mahallesi Muhtarı Murat Hakverdi, "Burada bir inşaat çalışması vardı. Çalışmalar sırasında yapılan kaynaktan çıkan kıvılcımlar yangına neden oluyor. İki binamız yanmış durumda. Yangının gece olması bir şans sayılır. Çünkü gündüz saatlerinde bu dar sokaklarda trafik sorunu oluyordu. Burada bir kentsel dönüşümün söz konusu olmalı" dedi.
Polis yangınla ilgili soruşturma başlatırken, itfaiye de yangının çıkış sebebini araştırıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI