radyobir
radyobir

Federal nefret suçu...

ABD'de savcılar Georgia'da üç beyaz erkek hakkında federal nefret suçu işledikleri ve siyah Ahmaud Arbery'yi kaçırarak öldürdükleri gerekçesiyle suçlama yaptı. Arbery, geçen yıl Georgia'nın banliyölerinden birinde koşu yaptığı sırada bu kişiler tarafından vurularak öldürülmüştü.

29 Nisan 2021 07:19 | Kategori: ABD

Adalet Bakanlığı eski polis memuru 65 yaşındaki Gregory McMichael, oğlu 35 yaşındaki Travis McMichael ve 51 yaşındaki William "Roddie" Bryan’ın her birinin hak ihlali ve cinayetle suçlandığını bildirdi.

Travis ve Gregory McMichael ayrıca şiddet eyleminde bulunmak için silah taşımakla suçlandı.

Uzakdoğu Nefret Suçlarına Karşı Atlanta Kore-Amerikan Komitesi adlı grubun üyeleri, Atlanta'da üç masaj salonuna düzenlenen ve altısı Uzakdoğu kökenli sekiz kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı sonrasında Ching Dam adlı Kore restoranında toplandı.

Biden yönetimi göreve başladığı üç ay öncesinden bu yana medeni haklar yasalarını daha yoğun bir şekilde uyguluyor. Aktivistler bu yasaların eski Başkan Donald Trump döneminde görmezden gelindiğinden şikayet ediyordu.

Bu üç kişi hakkında federal nefret suçu iddialarının dışında daha önce eyalet savcıları tarafından kasıtlı cinayet, ağır cinayet, ağırlaştırılmış saldırı, zorla alıkoyma ve ağır suç işlemeye teşebbüs suçlamaları yapılmıştı.

Eyalet düzeyindeki suçlamalar için henüz duruşma tarihi belirlenmiş değil.

Arbery’nin geçen yıl 23 Şubat’ta hayatını kaybetmesinden haftalar sonra Mayıs 2020’de ölüm anı videosu sosyal medyada hızla yayılmıştı.

Arbery’nin ölümü geçen yıl Amerika genelinde protesto gösterilerine neden olan siyahlara yönelik cinayetlerden biri olmuş ve tepkiyle karşılanmıştı.

Silahsız bir siyah Amerikalı olan George Floyd’un Minneapolis’te beyaz polis memuru Derek Chavin tarafından öldürülmesi ve yine siyah Breonna Taylor’ın Kentucky eyaletinin Louisville kentinde polisin evine düzenlediği baskında vurularak öldürülmesi olayları da yine 2020 yılında yaşanmıştı.

Minneapolis’te jüri bu ayın başında George Floyd’un boynuna dizini bastırarak öldürmekle suçlanan eski polis memuru Chauvin’i hakkındaki tüm suçlamalardan suçlu bulmuştu.

Bakanlık ayrıca Floyd ve Taylor’ın ölümleriyle ilgili de adli soruşturma yürütüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI