radyobir
radyobir

Fenerbahçe ve Efes Playoff yolcusu

THY Euroleague'de geçtiğimiz hafta, takımlar son kez fazla mesai yaparken Anadolu Efes ve Fenerbahçe, adlarını Playoff'a yazdırdı.

26 Mart 2017 19:24 | Kategori:

Bertan Erman

THY Euroleague'de geçtiğimiz hafta, takımların son kez fazla mesaiye kaldığı haftaydı. 27. ve 28. tur maçlarının sonunda CSKA, Real Madrid ve Olympiacos'un ardından Panathinaikos Superfoods ve Baskonia ile birlikte, temsilcilerimizden Anadolu Efes ve Fenerbahçe, Playoff biletini aldı.  

THY Euroleague'in 27 turunda Anadolu Efes, deplasmanda Zalgiris'i mağlup ederek, Playoff yolunda çok önemli bir galibiyet aldı. Fenerbahçe, sahasında Maccabi Fox Tel-Aviv'e Landesberg'in son saniye basketine engel olamayıp maçı kaybetse de, Darüşşafaka Doğuş'un, CSKA deplasmanından mağlubiyetle ayrılması sonucu Playoff'u garantiledi. 
 
Türk derbilerinin olduğu 28. turda ise, Fenerbahçe ile  Anadolu Efes, Abdi İpekçi'de karşı karşıya geldi. kıran kırana geçen maçta Anadolu Efes, ezeli rakibini sahasında mağlup ederek çeyrek final oynamayı garantiledi. Kaybetme lüksü olmayan Darüşşafaka Doğuş ise, Volkswagen Arena'da Galatasaray Odeabank'ı, 3. çeyrekteki geri dönüşüyle yenmeyi başardı. Kızılyıldız'ın, Barcelona deplasmanında kaybetmesiyle birlikte, Daçka'nın Playoff için umutları daha da yeşerdi.

HAFTANIN OYUNCULARI



27. TUR: MILOS TEODOSIC (CSKA MOSKOVA)
28. TUR: ANTHONY RANDOLPH (REAL MADRID)

27. turda, Scottie Wilbekin'in 9'da 8 üç sayılık isabet bulup, toplamda 26 sayı kaydetmesi, Daçka'nın mağlubiyeti yüzünden deyim yerindeyse güme gitti. Yeşil siyahlı temsilcimizi mağlup eden CSKA Moskova'da Milos Teodosic, 20 sayı ve 10 asistle double double yaptı ve takımının galibiyetindeki başrol oyuncusu oldu. 

28. turda ise, Real Madrid adına Anthony Randolph, 21 sayı 5 ribaund ve 4 blokla oynadı ve İspanyol ekibinin Olympiacos deplasmanından galibiyetle dönmesini sağladı.

HAFTANIN BAŞANTRENÖRLERİ



27. TUR: SITO ALONSO (BASKONIA)
28. TUR: DAVID BLATT (DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ)

27. tur maçında Baskonia, zorlu bir deplasmandan farkı galip gelerek Playoff'u garantiledi. Alman disiplininden ödün vermeyen Bamberg, konuklarına zor anlar yaşatmıştır. Ancak, Sito Alonso ve öğrencileri, bu zorlu deplasmanda 25 sayı farkla kazanmayı başardı. 

Galatasaray Odeabank derbisinin ilk çeyreğine tutuk başlayan Darüşşafaka Doğuş'ta coach David Blatt, deyim yerindeyse Joystick'i eline aldı ve oyuncularını en iyi şekilde yönlendirerek, takımının Playoff umutlarını taze tuttu.

HAFTANIN TAKIMI: İKİ TUR İÇİN DE ANADOLU EFES



Sezon başında sendeleyen bir Anadolu Efes vardı. Playoff yarışında zorluk çekiyorlardı. Ancak lacivert beyazlılar, ligin 2. yarısında kaybolan ruhunu yeniden buldu ve son 8 maçta 7 galibiyet elde etti. Oynadığı son 2 maçta, önce Litvanya'da Zalgiris gibi önemli bir deplasmandan galibiyetle ayrılan Efes, Abdi İpekçi'de ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 80-77 mağlup ederek adını Playoff'a yazdırdı.

27. VE 28. TUR MAÇLARI SONUNDA HAFTANIN EN İYİ BEŞİ

Sergio Llull (Real Madrid)
Jayson Granger (Anadolu Efes)
Kostas Papanikolau (Olympiacos)
Anthony Randolph (Real Madrid)
Chris Singleton (Panathinaikos Superfoods)



THY EUROLEAGUE 27. VE 28. TUR SONUÇLARI

27. TUR
Fenerbahçe 79-81 Maccabi Fox Tel-Aviv
Zalgiris Kaunas 68-76 Anadolu Efes
Brose Bamberg 71-96 Baskonia
Panathinaikos Superfoods 74-61 EA7 Emporio Armani Milano
CSKA Moskova 95-85 Darüşşafaka Doğuş
Galatasaray Odeabank 75-67 Unics Kazan
Kızılyıldız 64-66 Olympiacos
Real Madrid 85-69 Barcelona Lassa

28. TUR
Anadolu Efes 80-77 Fenerbahçe
Maccabi Fox Tel-Aviv 77-93 Zalgiris Kaunas
EA7 Emporio Armani Milano 76-84 Brose Bamberg
Baskonia 63-72 Panathianikos Superfoods
Unics Kazan 74-85 CSKA Moskova
Darüşşafaka Doğuş 73-67 Galatasaray Odeabank
Olympiacos 73-79 Real Madrid
Barcelona Lassa 67-54 Kızılyıldız



THY EUROLEAGUE 29. HAFTA PROGRAMI

30 Mart Perşembe
Anadolu Efes - Olympiacos
Brose Bamberg - Darüşşafaka Doğuş
Barcelona Lassa - Maccabi Fox Tel-Aviv

31 Mart Cuma
Galatasaray Odeabank - Baskonia
Zalgiris Kaunas - EA7 Emporio Armani Milano
Kızılyıldız - Unics Kazan
Panathinaikos Superfoods - CSKA Moskova
Real Madrid - Fenerbahçe

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI