radyobir
radyobir

Final Four İstanbul'da

Geçtiğimiz sezon Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Türk Hava Yolları Euroleague Final Four müsabakaları, bu yıl İstanbul'da düzenlenecek.

27 Eylül 2016 12:34 | Güncelleme :27 Eylül 2016 12:38 | Kategori:

Bertan ERMAN

THY Euroleague Final Four maçlarının bu sezon İstanbul'da olacağı iddiaları, kulislerde konuşuluyordu. Ancak, İstanbul'da hangi spor salonunda oynanacağı merak konusuydu.

İstanbul'da gerçekleştirilen törende Euroleague CEO'su ve başkanı Jordi Bertomeu, "Basketbol, Türkiye'de son yıllarda çok gelişti. İstanbul, Final Four'a ikinci defa ev sahipliği yapacak ve mayıs ayında Euroleague şampiyonu tacını burada takacak. Sinan Erdem Arena'ya tekrar döneceğiz." dedi.

Bu sezon 16 takımla lig usulünde oynanacak Euroleage'de ilk 8 takım çapraz eşleşmelerle çeyrek final maçları oynayacak. Çeyrek finali geçen takımlar, 19-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda Avrupa'nın en iyisi olmak için mücadele edecek. 

Türkiye'den Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş, Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank, bu sezon Avrupa'nın en iyisi olmak için ter dökecek.

İstanbul'un Ataköy semtinde yer alan Sinan Erdem Spor Salonu, 16.500 kişilik seyirci kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük spor salonu olma özelliğine sahip. 23 Nisan 2010 tarihinde açılan Sinan Erdem Spor Salonu, 2012 Türk Hava Yolları Euroleague Final Four müsabakalarına ev sahipliği yapmış ve final maçını Yunanistan'ın Olympiakos takımı kazanmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI